Clavia Nord Piano 5 – punaisen keikkapianon uusi sukupolvi

Clavian suositun Nord Pianon tuorein versio sisältää kaksi piano- ja sample synth -äänimoottoria sekä tuplasti aiempaa enemmän muistia. Itsenäiset äänimoottorit mahdollistavat neljän samanaikaisen Layer-kerrostuksen soimisen joko jaettuina tai päällekkäin Split- ja Layer-tiloissa.

 

Kolmen tunnistimen tekniikalla toteutetun Triple sensor -koskettimiston vasaroiden toimintaa ryyditetään Virtual hammer action -tekniikalla, joka lukee fyysisten vasaroiden toimintaa autenttisen soittotuntuman luomiseksi.

Nord Piano 5:n mukana tulee Sustain/kaiku-, Sostenuto- ja Una Corda -pedaalit sisältävä Nord Triple -pedaali. Advanced String Resonance -tekniikka tukee pedaalien käyttöä toisintamalla pianon kielten värähtelyjen vuorovaikutusta ja lisäämällä soittoon aidon pianon ambienssia.

Pianopuoli sisältää kaikkiaan yhdeksän flyygeliä, yhdeksän pystypianoa, kymmenen sähköpianoa, sekä klavinetin, digipianon, marimban ja vibrafonin. Lisää pianoja voidaan ladata suoraan valmistajan kotisivuilta. Samplemuistia on tarjolla kaksi gigatavua.

Sampl synth sisältää Nordin oman sample-kirjaston lisäksi lisensoituja Mellotron- ja Chamberlin-soundeja sekä valikoituja paloja ProjectSAMin Symphobia- ja Swing! -kirjastoista. Ääniä voidaan vaihdella vapaasti Nord Sound Managerilla.

Soittaja voi säätää samplejen attack, decay/release ja dynamic velocity response -parametreja ja luoda omia sample-pohjaisia instrumenttejaan Macissa ja Windowsissa toimivalla Nord Sample Editorilla. Lisäksi mukana on täysin uusina ominaisuuksina useita ääniä yhdistelevä Unison-toiminto sekä puhaltimien, vaskien ja jousien vibratojen erityispiirteitä mukaileva Tru-vibrato.

Soittoa voidaan maustaa kattavilla modulaatio-, eq-, kompressori-, viive- sekä kaikuefekteillä. Viimeksi mainittuja on tarjolla viiden huonetilan verran ja niiden sävyjä voidaan vaihdella Bright- ja Dark-tilojen välillä.

Clavia Nord Piano 5 on saatavilla sekä 73-koskettimen että 88-koskettimen versiona ja se julkaistaan kevään aikana.

Valmistajan video: 

Lisätiedot: F-Musiikki

26.05.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy