Cort G290 FAT II – nyt roustattuna

Edullisemman hintaluokan kitaroita valmistavan Cortin uutuuksiin tälle vuodelle kuuluu päivitetty versio suositusta G290 FAT  -mallista.

 

Isoin ero alkuperäismalliin on se, että nyt kaula ja otelauta ovat paahdettua vaahteraa. Lisäksi kaulan yläreunaan on asennettu luminlay -nauhamerkit, jotka helpottavat soittamista pimeillä lavoilla.

Cort G290 FAT II:n kolmas muutos verrattuna alkuperäismalliin on Graph Techin TUSQ -satula (leveys 42 millimetriä). Polymeeristä valmistetun satulan todetaan tehostavan kitaran sointia esimerkiksi soivuuden ja äänen voimakkuuden suhteen.

Soitin on varustettu leppärungolla, jossa on loimuvaahterkansi.
Pulttiliitoksella runkoon kiinnitetty vaahterakaula on muotoiltu ”Ergo V-neck” -profiiliin, jonka luvataan tuntuvan helppona soittotuntumana.

 

G290 FAT II:n vaahteraotelaudassa on muuntuva radius satulakohdan 12 tuumasta ylärekisterin 15,75 tuumaan, minkä luvataan mahdollistavan helpon sointusoiton alimmilta nauhoilta sekä nopean soolotuntuman ylemmiltä nauhoilta.
Kielten soiva pituus on perinteistä Fender-luokkaa eli 648 millimetriä (25,50 tuumaa).

Cort G290 FAT II on varustettu valmistajan lukittuvilla virityskoneistoilla, CFA-III -vibratallalla sekä niin ikään valmistajan tuotantoa olevilla Voiced Tone VTH77 -mikkisetillä, joka koostuu kahdesta humbucker-mikistä.
Mikeille on yhteiset volume- ja sävysäätimet sekä viisiasentoinen valitsin. G290 FAT II tarjoaa sekä kaksi- että yksikelaisia soundeja, sillä kytkimen ensimmäisessä väliasennossa soivat vain mikkien uloimmat kelat, ja toisessa väliasennossa puolestaan sisimmäiset kelat.

Cort G290 FAT II on saatavilla kolmella viimeistelyllä: Trans Black Burst, Antique Violin Burst sekä Bright Blue Burst.

Lisätiedot: Luthman Nordic

28.06.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy