Crest Audio Pro-Lite 5.0 ja 7.5 – voimaa PA-tarpeisiin

Image

D-luokan toimintaperiaatteella toteutettu vahvistinkaksikko sisältää hulppean tehonsa ohessa muutaman näppärän bonusominaisuuden.

 

Nimellistehoiksi Crest ilmoittaa Pro-Lite 5.0:lle 1000 wattia kanavaa kohden kahdeksan ohmin kuormalla ja peräti 2600 wattia kahden ohmin kuormituksella.
Vastaavasti Pro-Lite 7.5:lle kerrotaan tehoksi 1425 wattia kahdeksan ohmin kuormituksella per kanava, ja kahden ohmin kuormalla 3790 wattia.

Kaiuttimien suojaamiseksi vahvistimissa on valmistajan itse kehittämä automaattinen ACL-toiminto (Automatic Clip Limiting), joka estää yliohjaustilanteessa kanttiaalloksi leikkautuneen signaalin syöttämisen kaiuttimille.
Lisäksi vahvistimissa on tasavirta- ja lämpösuojaukset.

Image

 

Kummassakin mallissa on omat sisäänrakennut jakosuotimensa, joilla kanavat voi suoraan määrittää joko sub bass -käyttöön tai vastaavasti keski/ylätaajuuksien vahvistamiseen. Valinta tehdään kanavakohtaisesti takalaidan liukukytkimillä, joten yhden päätteen saa jaettua kätevästi suoraan täyden 2-tiejärjestelmälle.
Jakotaajuus on 100 hertsiä, ja ylipäästö- eli bassosuotimen jyrkkyydeksi ilmoitetaan 12 desibeliä oktaavia kohden, kun taas jakotaajuuden yläpuolen vaimennuksesta huolehtivan alipäästösuotimen jyrkkyydeksi kerrotaan 18 desibeliä oktaaville.

 

Image


Liitännät ovat pelkistetyn yksinkertaiset. Balansoidut tulot on toteutettu Neutrikin kombo-liittimillä, ja signaalin jako eteenpäin käy päinsä 6,3 mm:n jakkien kautta.
Kaiutinliittiminä on Neutrikin Speakonit.

Lisätiedot: EM Nordic