Crest Audio Pro-Lite 5.0 ja 7.5 – voimaa PA-tarpeisiin

D-luokan toimintaperiaatteella toteutettu vahvistinkaksikko sisältää hulppean tehonsa ohessa muutaman näppärän bonusominaisuuden.

 

Nimellistehoiksi Crest ilmoittaa Pro-Lite 5.0:lle 1000 wattia kanavaa kohden kahdeksan ohmin kuormalla ja peräti 2600 wattia kahden ohmin kuormituksella.
Vastaavasti Pro-Lite 7.5:lle kerrotaan tehoksi 1425 wattia kahdeksan ohmin kuormituksella per kanava, ja kahden ohmin kuormalla 3790 wattia.

Kaiuttimien suojaamiseksi vahvistimissa on valmistajan itse kehittämä automaattinen ACL-toiminto (Automatic Clip Limiting), joka estää yliohjaustilanteessa kanttiaalloksi leikkautuneen signaalin syöttämisen kaiuttimille.
Lisäksi vahvistimissa on tasavirta- ja lämpösuojaukset.

 

Kummassakin mallissa on omat sisäänrakennut jakosuotimensa, joilla kanavat voi suoraan määrittää joko sub bass -käyttöön tai vastaavasti keski/ylätaajuuksien vahvistamiseen. Valinta tehdään kanavakohtaisesti takalaidan liukukytkimillä, joten yhden päätteen saa jaettua kätevästi suoraan täyden 2-tiejärjestelmälle.
Jakotaajuus on 100 hertsiä, ja ylipäästö- eli bassosuotimen jyrkkyydeksi ilmoitetaan 12 desibeliä oktaavia kohden, kun taas jakotaajuuden yläpuolen vaimennuksesta huolehtivan alipäästösuotimen jyrkkyydeksi kerrotaan 18 desibeliä oktaaville.

 


Liitännät ovat pelkistetyn yksinkertaiset. Balansoidut tulot on toteutettu Neutrikin kombo-liittimillä, ja signaalin jako eteenpäin käy päinsä 6,3 mm:n jakkien kautta.
Kaiutinliittiminä on Neutrikin Speakonit.

Lisätiedot: EM Nordic

16.09.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy