Nayteikkuna

Danelectro Baby Sitar – takaisin 60-luvulle, todellakin!


Suuren rakkauden kesän jälkimainingeissa 1968 lanseerattu Baby Sitar osui ajan hermoon ja sen omintakeinen sointi synnytti uuden ilmiön: raga rockin.

 

Tavallisen kitaran tavoin viritetettävä Baby Sitar soi itämaisella klangilla ja antoi kuusikielisen taitaville simppelin konstin värittää soundistoa sopivasti eksoottisilla sävyillä.

Nyt Danelectro on muokannut tuon yksinkertaisen idean uuteen soittimeen. Autenttisen soundin takeena käytetään Goto® ‘buzz bridge -tallaa, jossa sitarmaisesti sirahtelevan sivuäänen määrää voi säätää jokaiselle kielelle erikseen.

Tallan tuntumaan on asennettu Danelectron lipstick-tyyppinen mikrofoni, jonka soundia kuvaillaan lämpimäksi ja sopivan avoimeksi. Soinnissa on valmistajan mukaan sekä selkeää kirkkautta että sitarille ominaista helähtelyä, joilla niin soolosoitton vallattomiin venytyksiin kuin komppaukseenkin saa tehoja.

Varisteluun kuuluvat retrohenkiset volume- ja tone-säätimet, soundi-ihannetta tukeva alumiinisatula, ja kromatut virityskoneistot.

Soittimen otelauta on ruusupuuta ja nauhoja siinä on 21 kappaletta.

Valmistajan mukaan Baby Sitar on erikoisuudestaan huolimatta täysverinen ja monipuolinen soitin, jonka ilmettä voi maustaa kaikilla perinteisillä kitaraefekteillä, sekä vaihtoehtoisilla virityksillä.
 

Seuraavalta videolta voi katsella aikansa kuluksi alkuperäisen 60-luvun soittimen esittelyn ja samalla saa annoksen brändihistoriaa…

 

Lisätiedot: Danelectro

30.10.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy