Danelectro Longhorn – Amerikan pitkäsarvet palaavat taas

Image

1950-luvulla Danelectro valmisti halpiskitaroita amerikkalaisille postimyynti- ja tavarataloketjuille – Silvertonea Searsille ja Airline-nimisiä soittimia Montgomery Wardille. Tiettyjä malleja myytiin omallakin nimellä ja niiden joukkoon kuuluivat Trubadurixin luuttua muistuttaneet Longhorn-kitara ja sen rinnakkaismalli Longhorn-basso.

Muinaiset mallit herätettiin kertaalleen henkiin jo 90-luvulla, ja joitain vuosia Danelectroa sai uustuotantona ennenkuin silloinen omistaja päätti keskittää firman panokset pedaaliosastolle.
 
Yrityksiä myydään ja niitä ostetaan ja niinpä nyt voidaan jälleen kääntää uusi luku perinnemerkin historiassa, sillä tuore tiedote eilisillalta kertoo, että sekä Longhorn-kitaraa että Longhorn-bassoa on ryhdytty valmistamaan uusiopainoksina. Kuitenkin nykysoittajan kaipaamalla laadulla ja tämän vuosikymmenen standardeihin passaavalla soitettavuudella.

Image

Täysin alkupäräistä vastaaviksi luonnehditaan muotoilua, tyhjiin huulipuikon hylsyihin rakennettuja mikrofoneja (ns. lipstick-malli) sekä samankeskisille akseleille pinottuja kaksoispotikoita, joiden yksi nuppi on volumea varten ja toinen tonelle. Perusteltuna uudistuksena taas on kitaran talla, jossa intonaation voi säätää kielikohtaisesti.
Sitä ei kerrota, valmistetaanko runko yhä liimaamalla masoniittilevystä tehdyt kansi ja pohja puukehikolle vai onko ratkaisua uudistettu jotenkin.

Image

Image

Värimaailmaan mahtuvat perinteinen copper burst sekä musta.


Lisätiedot: Danelectro