Nayteikkuna

Danelectro Roebuck – Mostortion on tullut takaisin

Ibanezin ´90-luvulla valmistaman, MOSFET-kanavatransistoria hyödyntäneen Mostortion-säröpedaalin kerrotaan olevan yksi L.A:n ja Nashvillen sessiokitaristien salainen ase. Koska sen valmistus on lopetettu pitkän aikaa sitten, alkuperäisyksilöiden hinnat ovat käytettyjen markkinoilla nousseet korkeiksi.


Danelectron tämän vuoden uutuuksiin kuuluva Roebuck toistaa alkuperäismallin idean ja vie konseptin vielä hiukkasen pidemmälle. Nyt klippausmoodeja on kaksi enemmän, mikä periaatteessa tekee pedaalista monipuolisemman. Klippausmoodin voi vaihtaa kolmiasentoisella kytkimellä.

 

 

Danelectro Roebuck on varustettu alkuperäismallin tapaan Distortion-säätimellä, jolla annostellaan säröytymisen määrää. Sen parina on Level-säädin.

Danelectro Roebuck on siinäkin mielessä uskollinen alkuperäismallille, että tässäkin tapauksessa käytössä on kolmialueinen ekvalisaattori (bass, mid, treble).
Lisäksi kerrotaan, että sävysäätimet tarjoavat Ibanez Mostortionin tapaan laajan kaistanleveyden, mikä mahdollistaa esimerkiksi hyvän kielten erottelun ja selkeän soundin.

Valmistajan mukaan pedaalilla onnistuu hyvin hieman säröytyvä soolon buustaus. Toisaalta esimerkiksi Gain- ja Mid-säätimiä korostamalla luvataan syntyvän yläharmonisia sisältävä blues-soundi.

Danelectro Roebuck on varustettu jalkakytkimellä, jolla päästään bufferoituun ohitustilaan. Tulo- ja lähtöliitäntä löytyvät pedaalin päädystä, samoin kuin liitäntä yhdeksän voltin verkkolaitteelle.

 

Lisätiedot: Danelectro

 

06.08.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy