Nayteikkuna

Darkglass Adam – "Nolly" Getgoodin studiosoundi boksissa

Darkglassin uusin pedaali on suunniteltu yhteistyössä metallibasisti Adam ”Nolly” Getgoodin kanssa. Ideana on yhdistää puhdas alakerta keskialueen säröön.


Darkglass Adam on on varustettu yhdellä tuloliitännällä, jonka jälkeen tulosignaalin taso säädetään Compression-hanikalla. Kompressiosuhteita on neljä (4:1, 8:1, 12:1, 20:1 sekä ALL IN). Darkglass Adamin signaalitie haarautuu Compress-säätimen jälkeen siten, että puhdas signaali kulkee sivuketjussa vielä erikseen automatisoidulle monialuekompuralle, jolle ei säädintä ole.
Toinen signaali puolestaan kulkee säröpiirille, jossa särön määrää annostellaan drive-säätimellä ja sen kirkkautta Character-säädöllä. Tämä signaali menee vielä  kaiutinsimulaation läpi.

Darkglass Adam tarjoaa Blend-säätimen, jolla puhdasta ja särösoundia voidaan miksata toisiinsa halutussa suhteessa. Viimeisenä lenkkinä on kuuden kaistan ekvalisaattori, jossa on ali- ja ylipäästösuotimen lisäksi neljä nimellistä keskitaajuutta (250 Hz, 500 Hz, 1,5 kHz, 3 kHz). Darkglass Adamin kullekin eq-kaistalle on oma kosketusherkkä liukusäädin, jossa on korjausvaraa +/-12 desibeliä. Level-hanikalla puolestaan säädetään pedaalin yleisvoimakkuus.

Darkglass Adam on varustettu kolmella kytkimellä, jotka toimivat sekä kiertokytkiminä että jalkakytkiminä. Pyörittämällä kytkintä A voidaan vaihdella kompressiosuhteita tai kytkeä kompressori bypass-tilaan.
Särömoodeja voidaan vaihtaa pyörittämällä kytkintä B, jolla säröpiiri saadaan bypass-tilaan. Kaiutinsimulaation impulssivasteita voi vaihtaa pyörittämällä kytkintä C, ja tämäkin toiminto saadaan bypass-tilaan.
Muuten Darkglass Adamin jalkakytkimillä saadaan aktivoitua niihin tallennettuja preset-soundeja. Lisäksi painamalla B- ja C-kytkintä yhtäaikaisesti saadaan aktivoitua viritysmittari. Kun taas polkaisee yhtä aikaa A- ja B-kytkintä, menee koko pedaali bypass-tilaan.

Instrumenttitulon ohella Darkglass Adam ottaa vastaan ääntä kolmella eri tavalla: Aux-tulon ja Bluetoothin kautta sekä äänityssoftasta USB-liitännän välityksellä, mikäli pedaalia käyttää äänikorttina. Lisäksi tarjotaan Midi-tulo. Lähtöliitäntöinä Darkglass Adam tarjoaa balansoidun DI-lähdön (XLR), balansoidut lähdöt (vasen/oikea) sekä kuulokelähdön (16-600 ohmia).

Lisätiedot: Darkglass 

15.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy