Darkglass Alpha Omega Photon – Alphan ja Omegan modernit kuosit

Bassolaitteita valmistava Darkglass on julkistanut uuden version Alpha Omega -etuvahvistimestaan. Pedaali mahdollistaa asetusten ohjelmoinnin, lisäksi uutta ovat kosketusnäytöllä toimivat eq-säätimet.


Darkglass Alpha Omega Photon on varustettu yhdellä instrumenttitulolla.
Compressor-säätimellä kontrolloidaan kompression voimakkuutta, ja kompressiosuhteita on valittavissa viisi: 4:1, 8:1, 12:1, 20:1 sekä all in. Kompressori säätää lähtövoimakkuuden (make up gain) automaattisesti.

Darkglass Alpha Omega Photonin signaali jaetaan kompressorilta kahteen haaraan, sivuketjussa kulkevaan puhtaaseen signaaliin ja säröpiirille menevään, jota säädetään Drive-säätimellä.
Särötyyppejä Alpha Omega Photonissa on nimensä mukaisesti kaksi. Alpha on luonteeltaan pureva, tiukka ja erotteleva, kun taas Omegaa valmistaja luonnehtii brutaalin raa´aksi. Särötyyppi tai niiden sekoitus valitaan Mod-säätimellä.

Rakenteen ansiosta puhdasta ja särösoundia voidaan sekoittaa portaattomasti Blend-säätimellä.
Level-namikka puolestaan toimii pedaalin master-voimakkuutena.

Alpha Omega Photonin ekvalisaattori koostuu kuudesta kosketusnäytöllä toimivasta liukusäätimestä (low shelf, 250 Hz, 500 Hz, 1,5 kHz, 3 kHz, high shelf), joista kukin leikkaa tai korostaa omaa kaistaansa 12 desibelin verran.
Kaistat ovat vaihdettavissa Darkglass Suitessa seuraaviin: 100 Hz, 200 Hz, 400 Hz, 800 Hz, 1,6 kHz, 3,2 kHz.

Darkglass Alpha Omega Photon on varustettu kolmella kytkimellä, jotka toimivat sekä kiertokytkiminä että jalkakytkiminä. Pyörittämällä kytkintä A voidaan vaihdella kompressiosuhteita tai kytkeä kompressori bypass-tilaan.
Alpha Omega Photonin särömoodeja voidaan puolestaan vaihtaa pyörittämällä kytkintä B, jolla säröpiiri saadaan bypass-tilaan.
Kaiutinsimulaation impulssivasteita taas voi vaihtaa pyörittämällä kytkintä C, ja tämäkin toiminto saadaan bypass-tilaan.

Muuten Darkglass Alpha Omega Photonin jalkakytkimillä saadaan aktivoitua niihin tallennettuja preset-soundeja.
Lisäksi painamalla B- ja C-kytkintä yhtäaikaisesti saadaan aktivoitua viritysmittari. Kun taas polkaisee yhtä aikaa A- ja B-kytkintä, menee koko pedaali bypass-tilaan.

Darkglass Alpha Omega Photonissa on instrumenttitulon lisäksi aux-tulo, midi-tulo, kuulokelähtö, balansoidut lähdöt, DI-lähtö (XLR) sekä tietysti usb-väylä.

Katso valmistajan video:
 

Lisätiedot: Darkglass

14.12.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy