Darkglass Microtubes Infinity – etuastepedaali ja äänikortti

Image

Darkglassin uusin pedaalietuaste yhdistää valmistajan kolmen vanhemman pedaalin (B3K, Vintage, sekä X) sointeja. Pedaalia voidaan käyttää myös usb-äänikorttina.

Darkglass Microtubes Infinity on varustettu viidellä pyöritettävllä säätimellä (compressor, drive, tone/era, blend, level).
Compressor-säätimellä asetetaan kompression määrä ja drive-hanikalla taas särön määrä (vahvistintyypeissä 2–5) tai putkiemulaation määrä (vahvistintyyppi 1).
Tone/Era-säädin toimii tilanteesta riippuen perinteisenä sävynsäätönä, tai eräänlaiseen aikamatkailuun erikoistuneena säätimenä, jolla voi selata eri vuosikymmenien tyypillisiä bassosoundeja ”vintagemaisen” tummasta ”modernin” kirkkaaseen.
Microtubes Infinityn blend-säätö puolestaan mahdollistaa sivuketjussa kulkevan puhtaan signaalin sekä särösignaalin suhteen hakemisen.
Level-säädöllä asetetaan pedaalista lähtevän äänen voimakkuus.

Potkoiden käytölle antavat taustatukea kolme jalkakytkintä, jotka toimivat myös kiertokytkiminä.
Ensimmäisellä valitaan kompressiosuhde (bypass, 4:1, 8:1, 12:1, 20:1 tai ALL IN), ja keskimmäisellä kiertokytkimellä valitaan jokin etuasteen tyypeistä: bypass, puhdas (monialue) putkiemulaatio sekä B3K- tai Vintage-särö sekä niiden monialuetilat.
Microtubes Infinityn kolmannella kiertokytkimellä puolestaan valitaan kaiutinsimulaatio.

Muutoin jalkakytkimiä käytetään preset-soundien valintaan ja tallentamiseen. Bypass-tilaan päästään painamalla kahta ensimmäistä kytkintä yhtä aikaa, kun taas viritintilaan polkemalla kahta jälkimmäistä kytkintä samaan aikaan.

Darkglass Microtubes Infinity on varustettu myös graafisella ekvalisaattorilla, jota säädetään  kosketusherkillä liukusäätimillä. Kullekin kuudesta kaistasta (low shelf, 250 Hz, 500 Hz, 1,5 kHz, 3 kHz, high shelf) on korjausvaraa +/-12 desibeliä. Lisäksi kaistat voidaan vaihtaa Darkglass Suite -ohjelmistossa seuraaviin: 100 Hz, 200 Hz, 400 Hz, 800 Hz, 1,6 kHz, 3,2 kHz.

Pedaalin sisällä on kaksi eri reititystä muokkaustoimintojen keskinäiselle kytkentäjärjestykselle ja kummallekin vaihtoehdolle on vielä vaihtoehtoinen toteutustapansa. 

Darkglass Microtubes Infinity on varustettu yhdellä tuloliitännällä ja kahdella balansoidulla lähdöllä (mono/stereo). Lisäksi pedaalin sivussa on DI-lähtö (XLR). Lisäksi pedaalissa on kuulokeliitäntä, aux-tulo, usb- ja midi-liitännät. Darkglass Microtubes Infinity toimii 9 voltin verkkoadapterilla (vähintään 500 milliampeeria).

Lisätiedot: Darkglass