DBX Di4, Di1 & DJdi balansoivat balansoimattoman

Image

Dbx esitteli alkuvuodesta kolme uutta di-boksia täsmäratkaisuiksi tyypillisiin kytkentätilanteisiin.

Aktiivinen ja omalla virtalähteellään toimiva Di4 on nimensä mukaisesti neljän itsenäisen tulokanavan laite, joka muuntaa tulopuolen balansoimattomat instrumentti- tai linjasignaalit lähtöpään balansoiduiksi signaaleiksi.

Image

Tämän ohessa Di4 palvelee myös 4:2-mikserinä, jolla esimerkiksi kosketinsoittaja voi neljästä tulosignaalista miksata saman tien itselleen sopivan stereosumman omaan monitorointiinsa.
PA-mikserille kaikki neljä tulosignaalia ohjataan samaan aikaan erillisten lähtöjensä kautta, joten saliäänestä vastaavalla on täydet vapaudet ja vastuut yleisön kuulemasta balanssista.

Di4:n varusteluun kuuluvat kanavakohtaiset 20 desibelin vaimennus- sekä maaton erotuskytkimet, ynnä monitorimiksauksen voluumi- ja panorointisäätimet.
Lisäksi monitorimikserin summavoimakkuudelle on oma säätimensä.
Paketin täydentää kuulokeliitäntä.

 

Image


Yhden kanavan Di1 on sekin aktiivinen boksi, ja se omaa DBX:n mukaan kaikki keikkaelämän vaatimat ominaisuudet. Näiksi luetaan symmetroinnin ohessa sekä signaalitason että impedanssin sovitus PA- tai äänityskäyttöä varten, alkuperäisen signaalin oma ulosotto esimerkiksi henkilökohtaisen vahvistimen ruokkimiseen, nepparipariston tai phantom-virran käyttö energianlähteenä, maaton erotuskytkin, sekä kolmiportainen vaimennuskytkin tulosignaalille (0 / -20 / -40, dB).
Di1:lle luvataan taajuusvasteeksi 10 Hz – 70 kHz, enimmillään kolmen desibelin vaimentuman puitteissa.

 

Image

Kolmikon täydentää passiivinen DJdi, joka tarjoaa tiskijukkailussa oleelliset kaksi balansoimatonta tulokanavaa ja kaksi balansoitua lähtöä, joilla levysoitin-mikserikompleksi saadaan kytkettyä PA-järjestelmään.
Tulot on toteutettu jakkiliitännöin, joiden nimellisimpedanssiksi ilmoitetaan 50 kilo-ohmia. Lähdöt ovat tuttuun tapaan XLR-tyyppiä ja luokitukseltan 600 ohmia.
Tulosignaalin tasolle on oma portaaton säätönsä, audiomaaton erotukselle puolestaan painokytkin.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio