DBX Go Rack virittää pikku-PA:n huipputikkiin

Image

DSP-ohjaus tekee tuloaan myös kevyemmän luokan PA-settien ohjaamisessa. DBX GoRack tarjoaa laitteiston säätämiseen helppokäyttöiset työkalut, jotka perustuvat valmistajan järeään DriveRack-prosessoriin.

GoRack toimii mikserin ja PA-setin väliin kytkettäessä normaalina stereoprosessorina. Sitä voi kuitenkin hyödyntää myös kaksikanavaisena mikserinä, sillä kummalekin tulolle on omat voimakkuudensäätimensä ja laite osaa summata tulosignaalit tarvittaesa yhteiseksi mono-miksaukseksi.

Image


Balansoidut tulot kelpuuttavat linjasignaalin ohessa myös instrumentin tai mikrofonin signaalin, minkä ansiosta mikseriä voi käyttää vaikkapa laulu ja kitara -tyyppisen kokoonpanon tarpeisiin ilman erillistä mikseriä.
Lisäksi artisti voi liittää GoRackiin jonkin ulkoisen ohjelmalähteen, jonka kytkemiseen on varattu vielä erillinen minijakkinsa. 

GoRack tarjoaa PA:n optimoimiseen 16 almista ekvalisointikäyrää, jotka on laadittu erilaisiin tyypillisiin käyttötilanteisiin. Jos niitä ei halua käyttää, voi ekvalisaattorin jättää myös passiivisen tilaan, jolloin se ei vaikuta ääneen lainkaan.

Soinnin luonnetta voi muovata myös erikseen bassotehosteella, joka muodostaa 100 Hz;n taajuusalueen tuntumassa liikkuville äänille synteettisen oktaavikerrannaisen, jonka voimakkuutta voi säätää erikseen.

Dynamiikan hallinnassa auttaa automaattinen kompressori, jonka toiminnan voimakkuutta voi niinikään säätää.

Kierronestoautomatiikka puolestaan perustuu automaattisesti oikeille taajuuksille hakeutuvinn kapeisiin suotimiin, jotka vaimentavat kiertoja sitä mukaa kuin tarpeen on.


Lisätiedot: Studiotec Pro Audio

DBX GoRack lanseerattiin markkinoille Frankfurtin Prolight & Sound -messuilla huhtikuussa 2015 ja laitteen käyttötesti julkaistaan 3. joulukuuta 2015 ilmestyvässä Riffi-lehden printtinumerossa 6/2015.

Voit lukea testiartikkelin nyt myös Riffin verkkosivuilta tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.