Dbx laajentaa 500-sarjaansa

Image

Alunperin Apin kehittämä 500-sarjan moduulistandardi on noussut suosituksi tavaksi koota analogisia muokkauslaitteita yhteen pakkiin. Nyt uusia työkaluja tarjoaa Dbx, joka laajensi aiempaa mallistoaan viidellä prosessorilla ja kahdella virtalähteellä.


NAMM-messuilla esitellyt mallit 540, 555, 565, 570 ja 590 ovat täsmäaseita aivan tiettyihin audio-tarpeisiin. PowerBlock 3 ja PowerRack 3 puolestaan palveleva kumpainenkin kolmen moduulin telakkana ja virtalähteenä.

Dbx 540 on yhden kanavan tarjoava ja yhden 500-sarjan korttipaikan nielaiseva mikrofonivahvistin, jonka erikoisuutena on helposti vaihdettavissa oleva 12AX7-putki. Valmistajan mukaan tämä ominaisuus antaa mahdollisuuden kokeilla nopeasti erilaisia putkivaihtoehtoja ja niiden vaikutusta soundiin.
A-luokan kytkentäperiaatteella toimivan vahvistimen pariksi Dbx on lisännyt supernopeaksi luonnehditun optisen kompressorin.
Tulosignaalin napaisuus käännölle on omat kytkimensä ja kondensattorimikrofonien vaatima phantom-virta tarjoillaan sekin oman kytkimensä takaa.

Image

 

Dbx 555 on viisialueinen parametrinen ekvalisaattori, 565 puolestaan kaksikanavainen optinen kompressori.
Jälkimmäinen ei mankeloi koko taajuusaluetta yhdellä telalla vaan jakaa audiokaistan käyttäjän asettamasta kohdasta kahteen osaan ja käsittelee ne erikseen. Valittavissa on 16 eri jakotaajuutta  70 – 3 600 Hz:n haarukassa ja neljännen asteen Linkwitz-Riley-suotimen jyrkkyys on 24 dB / oktaavi.

Dbx 570 on instrumenttisignaalille tarkoitettu korkeaimpedanssinen etuvahvistin/sovitin, Dbx 590 puolestaan vaihemanipulaattori, jolla eri äänilähteiden keskinäistä vaiheistusta voidaan säätää.

PowerBlock 3 ja PowerRack 3 tarjoavat pysty- tai vaaka-asentoon sopivan kehikon ja virtasyötöt kolmelle 500-sarjan moduulille. Kummankin takalaidasta löytyvät sekä XLR- että jakkiliitännät, ja virtakytkin phantom-syötölle.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio