The Deluxe Big Muff Pi – klassikko uusin maustein

Image

Alkuperäinen Big Muff Fuzz on löytänyt paikkansa kitaristien pedaalistoissa jo neljän vuosikymmenen yli. Nyt tuon kolmella säätimellä (volume, tone, sustain) varustetun Electro-Harmonixin klassikkomallin rinnalle on tuotu muutamalla oivaltavalla lisätoiminnolla laajennettu versio, The Deluxe Big Muff Pi.

Alkuperäinen Big Muff -kytkentä on tallella sellaisenaan, mutta sen jatkeeksi Deluxe-mallissa on omalla kytkimellään itsenäisesti kyytiin polkaistava Mids-muokkaus, kytkimellä aktivoitava basso-boosteri sekä säädettävä kohinaportti.

Mids on keskialueen ekvalisaattori, jossa voidaan säätää erikseen vahvistuksen tai vaimennuksen voimakkuutta (level), sekä vaikutusalueen kohdistusta (freq). Työkalun täydentää muokkausalueen leveyttä määrittävä High Q / Low Q -kytkin (kapea/leveä).
Lisää mahdollisuuksia Mids-toiminnon luovaan käyttöön tuo ekspressio-pedaalin liitäntä. Pedaalin keinutus vaikuttaa freq-säätöön, joten sillä saa aikaan suodinpyyhkäisyjä tai johonkin tiettyyn taajuuteen staattisemmin keskittyviä korostuksia. 

Tanakkaan metallikoteloon rakennettu Deluxe Big Muff Pi on toteutettu true bypass -ohituskytkennällä ja se toimii pariston sijasta myös yhdeksän voltin virtalähteellä.

Lisätiedot: Uraltone