Nayteikkuna

DiGiGo SD12T – T niin kuin Teatteri

Teatterimaailmaan jo aiemmin soluttautuneet Quantum ja SD vetävät nyt imussaan myös kiertuekäytössä paikkansa vakiinnuttaneen SD12-mikserin uuden T-version.


SD12T:ssä on vakiona 96 prosessointikanavaa, 48 sisäistä signaaliväylää ja 12 x 8 -muotoinen matriisi reitityksiin. Verkkoliitännät digitaalisiin väyliin hoidetaan käyttöpaikan tarpeiden mukaan lisäkorteilla, eikä analogisia kytkentöjä ole niitäkään unohdettu.

Miksauskanavien vakio-ominaisuuksiin kuuluvat kanava-viive, kaksi inserttipistettä, ali- ja ylipäästösuotimet, nelialueinen parametrinen EQ, DiGICon DYN 1 -dynamiikkaprosessori (kompressori, de-esser tai monialuekompressori), sekä DYN 2 (gate, kompressori tai duckeri).

Lisäksi SD12T tuo miksaajan työkalustoon vapaasti mihin tahansa kohtaan signaalikäsittelyä sijoitettavina yksiköinä mm. 155 dynaamista EQ-prosessoria, saman määrän monikaistaisia kompressoreita ja kolmannen yhtä suuren satsin DiGiTube-prosessointia.

Mikserin päälohkossa on 16 graafista korjainta, 12 digitaalista efektiprosessoria ja enimmillään 12 VCA-ryhmää.
Snapshot-muistien ansiosta vaihdokset ennalta ohjelmoidusta tilanteesta toiseen käyvät napin painalluksella.

48 sisäistä signaaliväylää (bus) ovat vapaasti määriteltävissä alaryhmiksi tai aux-tyyppisiksi reiteiksi, joiden hyödyntämiseen 12 x 8 -matriisi antaa lisää joustavuutta ja kapasiteettia. Valmistajan tiedotteen mukaan matriisin käyttö ei syö aux- tai ryhmien määrää vaan kytkeytyy ikäänkuin niiden rinnalle laajentaen mahdollisuuksia. 

SD12T:n takalaidassa on liitännät kahdeksalle mikrofoni/linjatulolle, kahdeksalle analogiselle linjalähdölle, sekä lisäksi kahdeksan monofonista AES/EBU-lähtöä ja kaksi Dual MADI -tuloa ynnä -lähtöä.

Mikserin kahteen DMI-korttipaikkaan on valittavissa monikanavaiset digitaaliväylät 14 erilaisen formaatin joukosta, mukaanlukien mm. AES-, Dante- , MADI-verkkoliitännät, Waves ja AMM-prosessointi-liitännät, sekä yhteydet Allen & Heathin ME-monitorointijärjestelmän vaihtoehtona myös Aviomin kuuntelustandardiin tai Klangin immersiiviseen monitorointiin.

DiGiGo SD12T toimittaa tehtävänsä 48-96 kHz:n näytetaajuudella ja enimmillään 40-bittistä liukulukulaskentaa käyttäen.

Lisätiedot: Intersonic

28.09.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy