DigiTech Polara – Lexicon-kaikua pedaalina

Image

DigiTech Polara on kitarapedaali, johon on pakattu seitsemän Lexiconin kehittämää kaikuohjelmaa.

Polaran taustalta löytyy jo Hardwire-sarjan RV-7-pedaalia suunniteltaessa aloitettu yhteistyö, jonka hedelmiä on valmistajan mukaan nyt jalostettu vieläkin pitemmälle instrumenttikäyttöä ajatellen. Yleiskäyttöiset kaikuohjelmat Hall ja Plate, Room ja Spring kuuluvat pakettiin studiotason audiolaadulla ja niiden jatkeena on sitten chorus-tyyppisellä modulaatiolla höystetty kaiku, takaperin soivaa tallennetta muistuttava Reverse sekä upouusi Halo, jonka ketjuina soljuvat oktaavikerrannaiset värittävät kaiun vaimenevaa häntää.   

 

Image


Kaikutyypin valinnan lisäksi käyttäjä voi säätää alkuperäisen ja kaiutetun signaalin suhdetta, kaiun pituutta ja kaiun kirkkautta. Pienellä vipukytkimellä valitaan, annetaanko kaiun soida loppuun asti keskeytymättä silloin, kun efekti polkaistaan pois päältä vai katkeaako kaikusointi välittömästi.
Digitech Polaran kytkentä on ns. true bypass -tyyppinen, eli signaali ohjautuu suoraan tulojakista lähtöjakkiin silloin, kun efekti ei ole päällä. Polaran jalkakytkin on uutta, pehmeästi naksahtavaa mallia, joka tarjoaa luotettavan kytkeytymisen vailla sivuääniä.

 

Image

Polaran mukana toimitetaan jo toiseen sukupolveen omalla kehitystaipaleellaan ehtinyt Digitechin Stomplock-suoja, joka estää asetuksia muuttumasta tahattomasti esimerkiksi tossun kärjen osuessa on/off-kytkimen yli säätimiä kohden. Myös kiinnitys  pedaalilautaan on huomioitu mittojen mukaan leikatun tarramaton muodossa.

Lisätiedot: EM Nordic

Kuuntele ääninäytteet valmistajan sivulta (aukeaa uudelle välilehdelle/ikkunaan).