Nayteikkuna

Digitech Supernatural – sen seitsemän sortin kaikua

Digitech Supernatural Ambient Reverb tarjoaa valmistajan mukaan seitsemän erilaista kitarakäyttöön suunnattua studioluokan kaikua helppokäyttöisessä pedaalissa, jolla pitäisi hoitua niin kevyt soundin sävytys kuin ylenpalttinen kaiun ja modulaatioefektien keitoskin.
 

Mukana ovat kitarasoundien klassikkoon tarvittavan jousikaiku-emulaation lisäksi toinen perusefekti, plate eli levykaiku, sekä viisi eksoottisesti nimettyä tehostetta (Plate Mod, Shimmer, Supernova, Shine ja Pherb).Digitech vakuuttaa, että Supernatural-pedaalin Spring-efekti on täydellisin koskaan tehty jousikaiun jäljitelmä, ja mainittu levykaiku puolestaan yhtä uskollinen 1960-luvun studiolaitteille. Plate Mod -versiossa levykaiun sointiin lisätään vielä sitten chorusta mausteeksi. 
Shimmer taas on kierteen tavoin ylöspäin nousevien toistojen erikoisefekti, jolla voi tuottaa eteerisiä oktaavimuunnoksia. Shine puolestaan tuottaa paksun kaiun choruksella ja aavistuksenomaisella pitch shift -efektillä kuorrutettuna. Supernovan ekspansiivinen kaiku saa mukaansa leveän flangerin sekä pitch shift -efektin, kun taas Pherb on Lexiconin tunnistettava hallikaiku hienoisella phaserilla väritettynä.


Monipuolisten säätöjen ansiosta kaikki Supernaturalin kaiut on helppo muokata tilanteeseen passaaviksi, ja keikan ajaksi potikat saa halutessaan piiloon irrotettavan Digitechin Stomblock-suojakannen alle.
Käyttäjä voi myös itse valita haluaako efektin mykistyvän välittömästi, kun pedaali polkaistaan pois päältä vai annetaanko kaiun vaimentua omia aikojaan pois.


Kaksien tulo- ja lähtö-liitäntöjen ansiosta Supernatural soveltuu niin mono- kuin stereokäyttöön.


Lisätiedot: Em Nordic

 

14.05.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy