DigiTech Trio taikoo bändin ulos pedaalista

Image

Image

 

 

Frankfurtin messuilla osa näytteilleasettajista valitsi esittäytymisareenakseen Musikmessen puolen tai ProLight + Sound -tapahtuman sen mukaan kumpaan teemaan enemmistö merkin valmistamista tuotteista sijoittui. DigiTech on osa Harman-konsernia, jonka toiminnassa ammattiaudiolla on suurempi osuus kuin kitarapedaaleilla. Niinpä teemallisesti lähinnä raskaan äänentoiston asialle pyhitetyssä 8-hallissa esiteltiin myös erittäin mielenkiintoisia pedaaleita, joista eräs erikoisimmista on DigiTechin Trio –bändigeneraattori. Se loihtii kitaristin tueksi automaattisen komppiryhmän.


Homman idea on simppeli: kytketään kitara Trioon, joka analysoi lennossa soiton ja luo siihen bassolinjan sekä rumpukompin. Ja molemmat lisukkeet valitun tyylilajin puitteissa! Valmistajan mukaan Trio tunnistaa soiton rytmisen fraseerauksen sekä harmonian ja pystyy niillä tiedoilla luomaan uskottavat bassokuviot sekä istuttamaan virtuaalisoittajat samaan taimaukseen. 

Trio on uniikki tuote, se ei muistuta mitään toista markkinoilla ollutta tai olevaa pedaalia”, kertoo DigiTechin markkinointipäällikkö Tom Cram, jatkaa: ”Trion avulla yksittäinen kitaristi vvoi kuulostaa kokonaiselta bändiltä. Pedaali on on uskomattoman innostava ja käyttökelpoinen työkalu yksinään keikkailevalle artistille. Tai sitten ihan vaan mainio tapa pitää hauskaa harjoitellessa ja itsekseen jammaillessa.”


DigiTech Trio tarjoaa palveluksiaan seitsemässä eri genressä (rock, pop, country, alternative rock, blues, R&B ja jazz). Jokaisesta tyylistä on useita variaatioita (enimmillään 12) ja soittaja voi määrittää tahtilajiksi joko 4/4 tai 3/4. Vaihtoehdot eivät jää tähän, sillä Alt Time -näppäimellä rytmiikan voi pudottaa half-time-fiilikseen, tai vastaavasti kirittää tuplatempoikseksi.

Triolle voi myös opettaa kolme eri osaa kappaleesta (esimerkiksi säkeistö, kerto ja välike), jotka voi kutsua esiin kappaleen soidessa. Myös Alt Time -muutokset voi tallentaa muistiin.

Tempo-säädön lisäksi kummallekin lisäinstrumentille on oma volume-potikkansa ja tunnelman elävöittämiseksi Trio tarjoaa myös kitarakäyttöön suunniteltuja efektejä soundin mausteeksi.

DigiTech Trio voidaan kytkeä kitaran ja vahvistimen väliin, tai suoraan mikseriin. Kuulokeliitäntä omalla voimakkuudensäädöllään kuuluu speksiiin, joten hiljainen harjoittelu iltasella onnistuu sekin.

Tyylien ja kappaleen eri osien valinnan voi hoitaa kojeen omien namikoiden sijaan myös lisävarusteena myytävällä DigiTech FS3X-jalkakytkimellä. Metallikoteloon rakennettu Trio on suunniteltu keikkaoloihin ja se tarvitsee ulkoisen virtalähteen (9 V) toimiakseen.

Digitechin laatima esittelyvideo aukeaa tästä linkistä.

LisätiedotEM Nordic