DigiTech Ventura Vibe – huojutusta ja vaaputusta retrotyyliin

Image

Leslie-tyyppisen kaiuttimen vaikutuksia ja Uni-Vibe-henkisen vibraton soundeja jäljittelevä Ventura Vibe on uusin lisäys Digitechin hitec-efektien valikoimaan.

Konkarivalmistaja Digitech vyöryttää kahdella rintamalla, kun se yhtäällä lanseeraa jatkuvalla syötöllä uusintapainoksia omista vuosikymmenten takaisista analogisista peruspedaaleistaan, ja toisaalla kehittää kokonaan uusia ja puhtaasti digitaalitekniikkaan perustuvia superefektejä. Tosin myös Ventura Viben esikuvat ovat analogian valtakaudelta, mutta paketointi yhteen pieneen rasiaan on vaatinut digiosaamista.

Uutukainen tarjoaa kolme eri toimintamoodia, jotka valitaan pikkuisella vipukytkimellä. Kolmikosta Vintage toisintaa Uni-Vibe-pedaalin soundimaailmaa, Modern on nykyaikainen vireen muunteluun perustuva vibrato ja Rotary puolestaan jäljittelee leslie-kaiuttimen pyörintäliikkeen vaikutuksia.
Ventura Vibe on täysin stereofoninen, mutta toimii myös monona.

Image

Nopeusasetus ja vaaputuksen laajuus ovat perussäätöjä, joita täydentää Mix-potentiometri. Sen ansiosta rajummankin veivauksen saa pidettyä sopivassa suhteessa soittimen alkuperäiseen ääneen. 

Ventura Viben neljäs säädin on tuplapotentiometri, jonka tyviosan kookkaampi nuppi on nimikoitu Driveksi ja akselin nokkaan istutettu ylempi hattu puolestaan Toneksi. Jälkimmäinen vaikuttaa soinnin kirkkauteen joko vaimentamalla tai vahvistamalla korkeita taajuuksia, edellinen puolestaan tuo sointiin leslie-kaapin käyttöön olennaisesti liittyvän vahvistimen yliohjaussärön tyyppistä muroa.

Jalkakytkimelläkin on kaksi tehtävää. Ensinnäkin se palvelee efektin päälle / pois -käskytyksessä ja  siihen asiaan liittyen kerrotaan, että pedaali on toteutettu true by-pass -tyyppisellä ohituskytkennällä.
Kytkimen toinen funktio tulee esiin, kun sitä pitää alaspainettuna efektin ollessa päällä. Silloin vatkauksen nopeus alkaa kiihtyä, kunnes kytkin vapautetaan ja vauhti alkaa palata takaisin säätimen mukaiseen. Näin saadaan etenkin leslie-käyttöön uskottavuutta.  

Ventura tarvitsee toimiakseen yhdeksän voltin tasavirtaa ulkoisesta muuntajasta, mutta se tulee toimeen digitaaliseksi laitteeksi verraten pienellä, 74 milliwatin virralla.

Pakettiin kuuluu pedaaliin valmiiksi asennetun kumisen pohjalätkän tilalle vaihdettava tarrapinta pedaalilautaan asennusta varten, sekä muovinen stomp lock -suoja, jolla potentiometrit voidaan koteloida piiloon tahattomilta tönäisyiltä.

 

LisätiedotEM Nordic