DOD Boneshaker Distortion – luut helisemään!

Image

Dodin uusi säröefekti on suunniteltu erityisesti normaalirekisteriä matalammalla soiville kielisoittimille – alasviritetyille kitaroille, 7- ja 8-kielisille sekä baritonikitaroille, ynnä bassoille. Raskaamman poljennon soittajille suunnatun Boneshakerin on suunnitellut pedaaliguru Mark Wentz (Black Arts Toneworks).

Dod Boneshaker tuottaa valmistajan mukaan miedoimmillaan vain hieman rosoa puhtaan soinnin päälle, mutta särön voimallisuutta kontrolloivan säätimen toisesta äärilaidasta luvataan löytyvän sitten jo massiivisesti gainia. Erillisen level-säädön ansiosta kokonaisvoimakkuus pysyy rajummillakin asetuksilla hallinnassa, ja tarpeen vaatiessa pedaalia voi käyttää myös voluumiltaan soolosoittoon sopivaksi porrastettuna lisävaihteena. 

Alarekisterin murinaan erikseen vaikuttavan depth-potentiometrin lisäksi pedaalissa on kolmialueinen ekvalisaattori, jolla soundi muotoillaan lopulliseen hahmoonsa. Boneshakerin taajuuskorjain on toteutukseltaan puoliparametrinen ja säätö hoituu tuplapotikoilla, joiden ylemmällä nupilla kohdistetaan vaikutus oikeaan taajuusalueeseen ja alemmalla määritellään joko vahvistus tai vaimennus kyseiselle alueelle.

Muiden Dod-pedaaleiden tavoin Boneshaker on kytkennältään true bypass -tyyppinen eli signaali ohjautuu laitteen tulojakista suoraan lähtöön silloin, kun efekti on pois päältä.

Käyttövirtaa Boneshaker imee joko neppariparistosta (9 V), tai esimerkiksi Dodin omasta PS200R-virtalähteestä.

Valmistajan luonnehdinnan mukaan Boneshaker liittoutuu näppärästi myös muiden overdrive- ja distortion-pedaleeden sekä fuzzien pariksi.

Alustavan tiedon mukaan Boneshaker-pedaalin pitäisi saapua kauppoihin huhtikuun puolivälissä.

LisätiedotEM Nordic