DOD Gunslinger – säröä mosfeteilla

Image

Nyt ei sitten kierrätetä vanhoja analogipedaaleita uusiopainoksina, vaan tuodaan myyntiin aivan uusi tuote. Digitechin valmistama DOD Gunslinger on mosfet-kytkentään perustuva efekti, jonka kerrotaan tuottavan hyvinkin erityyppisiä ja rankkuudeltaan eriasteisia särösoundeja.

Digitechin mukaan Gunslinger antaa miedoilla asetuksilla vain aavistuksen overdrive-tyyppistä rosoa, mutta kun hanat avaa apposelleen, niin esiin vyöryy todellista hi-gain-jyrää.

”Gunslingerin mosfet-kytkennällä särö reagoi soittotatsiin sellaisella tavalla, joka yleensä mielletään vain putkilaitteille ominaiseksi”, toteaa markkinointijohtaja Tom Cram Digitechiltä, ja jatkaa:
”Tämä pedaali on omiaan tuomaan hiukan lisää kompleksisuutta jo muuten säröytettyyn sointiin, tai sitten sitä voi käyttää ihan sellaisenaan sävykkäästi muriseviin komppisäröihin tai laulaviin soolosointeihin.”

Lopullinen voimakkuus ja särön määrä säädetään Level- ja Drive-potentiometreillä ja valmistajan mukaan pedaali säilyttää soinnin selkeyden ja sävelten erottelevuuden aivan säätimien maksimiasennoissakin. Myös edellä kuvaillun herkkyyden soittatsin muuntelulle pitäisi toimia äärimmäisen rankoillakin asetuksilla.
Signaalin lähtötasoa kuvataan enimmillään niin voimakkaaksi, että se riittää puskemaan minkä tahansa putkivahvistimen kauas särörajan tuolle puolen.

Low- ja Hi-potikoilla voi määritellä soundin basso-pitoisuutta ja kirkkautta, ja niillä efektin toiminta passataan sitten kulloisenkin kitaran ja vahvistinlaitteiston mukaiseksi. 

Gunslinger toimii valinnaisesti joko 9 tai 18 voltin käyttöjännitteellä. Vähemmän kompressoituvaa ja avoimempaa soundia metsästäessään kitaristi voi valita korkeamman toimintajännitteen, jolla saadaan enemmän dynamiikka-aluetta käyttöön. 

Gunslingerin ohituskytkentä on toimintaperiaatteeltaan true bypass, ja efekti on koteloitu tukevaan alumiinrasiaan.

LisätiedotEM Nordic