DOD Looking Glass on epäsymmetrinen overdrive-pedaali

Image

DODin yhteistyö SHOE-nimisen efektiputiikin kanssa kulminoituu uuteen Looking Glass -säröpedaaliin.


Valmistajan luonnehdinnan mukaan Looking Glass tuottaa mitä vain lasinkirkkaasta lisävahvistuksesta mietoon yliohjaussäröön ja siitä yhä eteenpäin aina kyykistelyyn saakka luukutetun putkivahvistimen parahteluun.

Muodoltaan särö on epäsymmetristä ja perustuu uuteen A-tyypin FET-kytkentään, jonka ansiosta mainittu muuntelu särössä onnistuu DODin mukaan – ei ainostaan säätöjen ruuvaamisella vaan suoraan myös pelkällä plektradynamiikalla.
Tosin pedaalin käyttöohjeessa neuvotaan sovittamaan Looking Glassin toiminta High/Low-kytkimellä joko puhtaanpuoleisen lisävahvistuksen, lievän kompression ja sävytyksen soveltuvaksi, tai sitten rankemman särön ja siihen liittyvien määreiden tuottamiseen passaavaksi.

Image


Mukana pedaalin kehittämisessä on ollut Shoe-putiikin Christopher Venter, joka tunnetaan kekseliäistä kytkennöistään ja minimalistisesta estetiikastaan.
Ensinmainittua heijastavat esimerkiksi Looking Glassin basso- ja diskanttisäätimet, jotka on jaettu signaalipolulla siten, että bassosäätö sijaitsee ennen säröpiiriä ja diskanttiruuvi vasta säröyttämisen jälkeen.
Näin saavutetaan selkein mahdollinen soundi niin, ettei alakerta puuroudu eikä ylärekisteri riivi korvaa.
Minimalistista estetiikkaa taas heijastaa aivan sananmukaisesti pedaalin häikäisevän kirkas alumiinikuori.

Soundin ei kuitenkaan tarvitse olla aina yhtä armoton ja erityisesti poikkeuksellisen kirkassointisten mikrofonien ominaisluonnetta voi loiventaa pedaalin sisälle sijoitetulla pikkukytkimellä.
Sieltä löytyy myös dip-nipukka siihen tilanteeseen, jossa Looking Glassin eteen on kytketty jokin bufferoitu efektilaite – herra Venter kun on nimittäin suunnitellut Looking Glassin nimenomaan suoraan kitaran perään liitettäväksi ja siksi tuloimpedanssi ja kytkentä on myös optimoitu kitaran kanssa vuorovaikutteiseksi.
Jos suora liitos katkaistaan jollain bufferoidulla pedaalilla, kannattaa valmistajan mukaan kokeilla pedaalin tuloimpedanssiin vaikuttavan pikkukytkimen vaikutusta.

DOD Looking Glass on ohituskytkennältään itsessään true bypass -tyyppinen ja se toimii yhdeksän voltin käyttöjännitteellä.

LisätiedotEM Nordic