DOD Meatbox subharmonia-prosessori tuo jykevyyttä soundiin

Image

Muutaman vuosikymmenen takaa tuttu DOD Meatbox tuotiin nyt uudestaan markkinoille, muutamin uusin toiminnoin varustettuna.

Meatbox on tarkoitettu kumppaniksi esimerkiksi bassolle tai kitaralle, joiden sointiin se lisää synteettisen bassoharmonian. Valmistajan mukaan pedaali on kuitenkin oiva lisä myös erilaisten lyömäsoitin- ja kosketinsoundien höystäjänä.

Image

Tehosteen olemusta ja voimallisuutta säädellään neljällä potentiometrillä, joista Octave kontrolloi alkuperäisen signaalin alapuolelle lisätyn oktaavikerrannaisen voimakkuutta. Sub Control määrittää keinotekoisen Subharmonian voimakkuutta ja Low alakerran yleistä voimakkuutta. Output puolestaan sitten hallinnoi koko paketin voimakkuutta.

Pedaalin saatesanojen mukaan Meatbox kykenee tuottamaan niin paljon bassotaajuuksia, että kaiuttimien rikkoutumisen välttämiseksi liikkeelle kannattaa lähteä säätimet nollassa.

Alkuperäinen Meatbox oli Digitechin mallistossa 90-luvulla ja uusiopainoksessa on luonnollisesti huomioitu vuosikymmenten aikana tapahtuneita muutoksia efektien yleisissä ominaisuuksissa.
Niinpä uusi versio on varustettu TRS-jakilla toteutetulla lähtöliitännällä, jonka ansiosta Y-johdolla voi reitittää alkuperäisen signaalin yhteen vahvistimeen ja synteettisen basso-osaston toiseen.

Myös liitäntä ulkoiselle yhdeksän voltin virtalähteelle, true by-pass -tyyppinen ohituskytkentä sekä efektin toiminnasta kertova merkki-led ovat uusia ominaisuuksia.

Soundipuolen suhteen Digitech vakuuttaa, että näppärään ja kestävään metallirasiaan koteloitu Meatboxin uusiopainos vastaa prikulleen DODin alkuperäistä.


LisätiedotEM Nordic