DPA d:screet Slim – mikki napinläpeen

Image

New Yorkin AES-tapahtumassa esitelty d:screet Slim täydentää DPA:n miniatyyrimikrofonien valikoimaa erityisesti filmituotannon tarpeisiin suunnitellulla napinläpimallilla.

Lituskaisen uutuusmallin suunnittelussa on huomioitu elokuva- ja tv-tuotannon tarve sijoittaa mikrofonit piiloon esimerkiksi näyttelijöiden vaatetukseen siten, ettei kamera niitä näkisi.
DPA:n valikoimissa on tähän käyttöön soveltuvia pienoismikrofoneja jo entuudestaan, mutta niiden kapseli on kiinnitetty ohuen johdon päähän siten, että johto on taivutettava mutkalle silloin, kun kapseli pitää saada pujotettua esimerkiksi paidan tai takin alta ilmoille.

Uutuusmalli Slim poikkeaa näistä siten, että johdon päähän kiinnitetty lituskainen kapseli kuuntelee 90 astetta sivulle eikä johdon osoittamaan suuntaan. Niinpä sen mikrofonijohtoon ei tarvitse tehdä mutkaa vaan sen voi antaa myötäillä kehon ja vaatetuksen pintaa.

Lisäksi Slimin mukana toimitetaan erillinen napinläpikiinnike, joka samalla toimii akustisena ohjaimena. Sen ansiosta mikrofonin johdon ja kapselin voi sijoittaa näyttelijän paidan sisäpuolelle siten, että ainoastaan kiinnikkeen pikkuruinen ääniaukko kurkistaa napinlävestä ulkoilmaan. Eikä paitaa tarvitse mikityksen vuoksi jättää edes napittamatta, sillä adapterin kartiomainen kärkiosa mahtuu sopuisasti myös kiinni olevan napin ohitse.

 

Image



Slimiä valmistetaan kahtena sähköisesti erilaisena versiona, herkällä 4060-kapselilla sekä epäherkällä 4061-kapselilla.
Suuntakuvioltaan kumpainenkin on pallo ja valmistajan mukaan Slimin suoritusarvot asettuvat samaan huippuluokkaan kuin aiempienkin sarjan mallien.

Valikoimassa on neljä eri väriä: beige, valkoinen, musta ja ruskea.
Ja d:screet-sarjan muiden mallien tavoin myös Slim sopii käytettäväksi useimpien langattomien lähettimien kanssa.

Lisätiedot: Noretron Audio