Nayteikkuna

Drawmer CMC3 – kompakti monitorikontrolleri

CMC3 jatkaa Drawmerin kontrollerisarjaa virtaviivaisen matalalla muotoilulla, mutta silti mittavilla liitännöillä varustettuna.  

Kolme erillistä stereotuloa ovat digitaalinen S/P DIF (24 bittiä / 192 kHz), balansoitu analoginen linjatason tulo TRS-jakein, sekä 3,5 mm:n pikkujakilla toteutettu linjatulo esimerkiksi mp3-soittimen tai mobiililaitteen analogiselle kytkennälle.

 

 

Ohjelmalähteen valintaan on omat painokytkimensä, ja vastaavalla metodilla käy myös kuuntelun vaihto eri kaiutinparien välillä.

Ison tarkkaamon tyyliin CMC3:ssa on lähdöt kolmelle kaiutinparille, ja lisäksi erillinen syöttö sub bass -kaiuttimelle. 

Sub bass -lähdön saa myös kytkettyä päälle ja pois omalla kytkimellään.

Kaksi itsenäistä kuulokeliitäntää omine voimakkuudensäätimineen täydentävät tarkkaamokuuntelun puitteet.

Kuunteluvoimakkuuden säätöön on kookkaalla nupilla varustettu potentiometri, jonka vaihtoehdoksi käy painokytkimellä valittava, ennalta asetettu vakiovoimakkuus.

Työskentelyn tueksi kansilevyyn on sijoitettu painokytkimet monosummautumisen tarkistamiseen, yleistason hetkelliseen vaimentamiseen, sekä päälähtöjen mykistämiseen  joka samanaikaisesti tai kanava kerrallaan.

Perinteisten studiokonsoleiden tapaan CMC3:n kansilevyyn on upotettu talk back -mikrofoni, joka avataan erikseen omalla painokytkimellään. 

Kontrolleriin voi kytkeä myös jonkin ulkoisen mikrofonin, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Valmistaja vakuuttaa, että laitteistoa käynnistettäessä CMC3:n relekytkennällä ohjatut lähdöt viivästävät avautumistaan niin, ettei ikäviä paukauksia pääse kaiuttimille saakka.

Tietokoneista tuttu Kensington-lukitus puolestaan turvaa kontrolleria pitkäkyntisiä vastaan. 

CMC3:n kansilevyn mitoiksi Drawmer ilmoittaa 27 senttimetriä leveyttä ja 16 senttimetriä syvyyttä. Kontrollerin säkäkorkeudeksi kerrotaan 3,5 senttimetriä.

Lisätiedot: EM Nordic

16.01.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy