Nayteikkuna

DW Purple Core – amarantia runkojen ytimeen

Drum Workshop Inc. on lisännyt valikoimiinsa amarant (purple heart) -ytimen ympärille valmistetut Purple Core -rungot.

Rakenne sisältää kolmekerroksisen amarant-ytimen, johon yhdistetään pohjois-amerikkalaista kovavaahteraa sekä soittajan valinnan mukaan joko kirsikkapuu- tai mahonkiviilu päällimmäiseksi kerrokseksi.

Valmistajan mukaan käytettyjen puiden syiden suunta rungossa vaikuttaa suuresti sen soinnin erityispiirteisiin. Horisontaalisesti suunnatussa syyssä jännite tuo rumpuihin luonnollista vahvuutta ja korkeamman sävelkorkeuden. Vertikaalinen suuntaus mahdollistaa puolestaan matalamman sävelkorkeuden ja vaikuttaa lisäksi myös omalta osaltaan rungon vahvuuteen ja eheyteen.

Tiiviinä ja erittäin kovana lehtipuuna amarant tuo runkoon lujuutta. Yhdistämällä tämä vaahteran ja kirsikkapuun/mahongin kanssa saadaan soittajan käyttöön valjastettua laaja ja monipuolinen sooninen paletti.

DW:n mukaan vaahtera vastaa resonanssista ja atakista, kirsikkapuu tuo keitokseen melodista kirkkautta sekä vaahteraa lämpimämpää tonaalisuutta. Mahonki puolestaan korostaa alataajuuksia ja edustaa pehmeämpää, syvempää, rikkaampaa ja tummempaa soundia.
Kolmikerroksinen vahvikerengas lisää rungon rakenteellista lujuutta ja fokusoi sointia.

Drum Workshop Inc. tarjoaa Kaliforniassa valmistettuja Purple Core -amarant-runkoja eri kokoisina sekä erilaisin viimeistelyin ja rautayhdistelmin.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Drum Workshop Inc.

30.06.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy