Dynacord AXM 12A – monitoiminen aktiivimonitori


 

Vaikka Prolight & Sound -messuilla esitelty AXM 12A on mitä ilmeisin kulmamonitori, on sen suunnittelussa huomioitu monia muitakin mahdollisia tilanteita. Päädylleen käännettynä se palvelee vaikkapa lavan reunalle sijoitettuna etufillinä, tolpan nokkaan nostettuna taas laulukaappina tai esimerkiksi viivelinjan kaiuttimena, ja aktiivissubbarin avustuksella kolmitie-PA:n yläkertana.


Monitorikäytössä lattialle asetetun AXM 12A:n kallistuskulma on melko pystyt 33 astetta, minkä valmistaja ilmoittaa erityisesti pienille lavoille suunnitelluksi – niillä esiintyessähän artistin paikka on yleensä aivan monitorin tuntumassa.
Perinteinen 12-tuumainen kartiokaiutin ja sen keskelle asennettu 1,75-tuumainen diskanttiyksikkö muodostavat koaksiaalisen parin, jonka toistoalueeksi ilmoitaan 50–20 000 Hz, ja suuntaavuudeksi 90 astetta niin vaaka- kuin korkeussuunnassakin.


AXM 12A:n omien vahvistinten tehoksi ilmoitetaan 360 wattia bassokaistalle ja 160 wattia diskantille. Aktiivisen IIR/FIR-jakosuotimen jakotaajuus on 1,6 kHz ja maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 128 dB (SPL).


Muuta kuin lavamonitorina käyttöä varten AXM 12A:ssa on kaksi komboliittimin toteutettua mikrofoni/linjatuloa sekä stereofoninen RCA-liitäntä. Säädöt hoidetaan enkooderilla ja asetukset näkyvät taustavalaistussa lcd:ssä.
Kolmialueinen digitaalinen EQ parametrisella keskialueella, säädettävä bassoleikkuri ja niinikään säädettävällä taajuudella toimiva kierronestosuodin kuuluvat varusteluun.
Alkuun pääsee tehtaan preseteilläkin, niitä on tarjolla viisi kappaletta ja saman verran on muistitilaa käyttäjän omille ohjelmille.
AMX 12A:n kotelo on 15-millistä koivuvaneria ja koko komeuden painoksi ilmoitetaan alle 15 kiloa.

Lisätiedot: Profitron
 

 

24.03.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy