EAW Anya – aivan uudenlainen äänentoistoratkaisu

 

Eastern Acoustic Works -yhtiön mukaan Anya ei ole perinteinen PA-järjestelmä vaan täysin uudenlainen ja mihin hyvänsä saliin mukautuva äänentoistoratkaisu, joka käytännöllisesti katsottuna eliminoi huoneakustiikan vaikutukset saliäänestä.


Perustana on DSP-ohjattu aktiiviikaiutin, Anya, jonka toiminta sovitetaan kulloiseenkin käyttötilaan siten, että kiusallisista lattia-, katto-, ja seinäheijastuksista päästään eroon. Ohjaus on pitkälti automaattista ja hoidetaan EAW:n Resolution-ohjelmalla.
Kussakin kaiutinkotelossa on 22 itsenäisesti ohjattavaa kanavaa – 14 diskantiyksikköä (yhden tuuman kompressiodrivereita), kuusi keskialueen elementtiä (5,25-tuumaisia kartioelementtejä) ja kaksi 15-tuumaista bassokaiutinta. Anya on varustettu D-luokan vahvistimilla ja yhtä kaappia kohden tehoksi ilmoitetaan liki 10 000 wattia.
Koska Anyan suuntaavuutta voidaan muunnella DSP:n avulla, sille ei ilmoiteta nimellisiä säteilykulmia. Akustinen tehokin jakautuu tai summautuu suuntakuvion funktiona, joten sekin muuttuja riippuu asennuspaikasta ja DSP-ohjauksesta. Laskennalliseksi maksiäänenpaineeksi ilmoitetaan kuitenkin täydellä taajuuskaistalla 141 dB (SPL) hetkellisesti ja 135 dB (SPL) jatkuvana. Toistokaistaksi ilmoitetaan 35 Hz – 18 kHz (-10 dB).
Muunneltavan suuntaavuuden ansiosta yksi ja sama Anya-malli soveltuu eri tehtäviin. Kaiutinklusteria ei myöskään tarvitse ripustaa kaarevaksi tertuksi ennalta laskettujen kulmien mukaan, vaan pystysuora linja toimittaa asian.
 

Lisätiedot: Audico

11.10.2013
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy