Nayteikkuna

EBS 802 – valmistajan monipuolisin etuaste

EBS kuvaa uutta 802-nuppiaan mainoslauseella ”korkean dynamiikan lineaarinen bassovahvistin”. Se jatkaakin valmistajan perinnettä lineaariseen puolijohdetekniikkaan perustuvien vahvistimien kehittäjänä.


EBS 802 on tavallaan antiteesi nykyajan pienikokoisille, D-luokan päätetekniikkaa hyödyntäville bassonupeille. Siinä sen markkinarako piileekin: EBS-uutuus on tarkoitettu niille, jotka kaipaavat vanhan ajan bassonuppien orgaanista vastetta ja ”fyysistä kokemusta”. RMS-tehoa uutuusnuppi tarjoaa 750 wattia kahteen ohmiin.

 

 

EBS 802 -nupin todetaan varustetun valmistajan monipuolisimmalla etuasteella.
Puoliparametrinen ekvalisaattori mahdollistaa säädettävän taajuuden kohdentamisen sekä alakeskialueella (95 hertsistä 3 kilohertsiin) että yläkeskialueella (200 hertsistä 7 kilohertsiin).
EBS 802:n Bass-säätö taas toimii yhdessä kytkimen kanssa, jolla voidaan valita referenssitaajuus (60, 80 tai 100 hertsiä).
Sama kuvio toistuu Treble-hanikan kohdalla, jossa referenssitaajuuden voi valita 5,6 tai 8 kilohertsin välillä.

Lisäksi EBS 802:n ekvalisaattori on varustettu Bright-säädöllä, jonka kerrotaan tuottavan laadukasta korkeiden taajuuksien korostusta.
Painikkeilla aktivoitavat, matalia ja korkeita taajuuksia korostavat karakteerisuotimet tuovat nekin oman lisänsä sävymaailman muotoiluun.
Drive-hanikka taas on niitä tilanteita varten, joissa soundi kaipaa lisää ärinää.
Valmistaja toteaa, että vahvistimen hyvin varusteltu ekvalisaattori tarjoaa erityisen hyvän alustan 5- ja 6-kielisille bassoille ja mihin tahansa musiikkityyliin.

EBS 802 tarjoaa luonnollisesti gain-säätimen sekä volume-säädön. Lisäksi varustukseen kuuluu yhden säädön kompressori-limitteri, joka on sijoitettu gain-hanikan jälkeen.

EBS 802 on varustettu kahdella balansoidulla XLR-lähdöllä (pre- ja post-eq, joista jälkimmäiseen voi kytkeä kaiutinsimulaation).
Lisäksi varusteluun kuuluvat efektilenkki (send, return), linjalähtö sekä liitäntä viritysmittarille.
Tämän päälle tarjotaan vielä kaksi liitäntää jalkakytkimille (Filters sekä Remote (drive, mute)).

EBS 802 on varustettu kahdella Speakon-lähdöllä kaiutinliitäntöjä varten. Minimikuorma on kaksi ohmia.

EBS 802 on valmistettu kokonaan Ruotsissa.

Lisätiedot: F-Musiikki

27.02.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy