EBS Red Label – pedaaleita kitaristeille!

Image

Image

 

 

Läntisestä naapurimaastamme koko bassomaailman tietoisuuteen ponnistanut EBS kertoo, että vuosien varrella merkittävä joukko kitaristeja on adoptoinut alunperin bassolle suunniteltuja EBS-pedaaleita omikseen. Nyt lainailusta päätettiin tehdä loppu tarjoamalla kitaristeille juuri heille suunniteltuja vaihtoehtoja.

Frankfurtin Musiikkimessuilla 2015 lanseerattu Red Label Guitar Edition -pedaalisarja käsittää tällä hetkellä kolme eri efektiä. MultiComp GE ja DynaVerb GE on muokattu firman suosituimmista bassopedaaleista, kun taas Red Twister GE on vain hetken aikaa vuonna 1999 valmistetun chorus-pedaalin toisinto kitaralle optimoituna.
Koko kolmikolle luvataan studiotason äänenlaatua ja täyden audiokaistan toistoaluetta.

Päälle ja pois efektit napsautetaan jalkakytkimellä, jonka komennolla relekytkentä ohjaa ilman sivuääniä signaalin kulkemaan joko efektin läpi tai kokonaan sen ohi ns. true-bypass-periaatteen mukaisesti.

Toimiakseen kolmikko tarvitsee tasavirtaa 9–12 voltin jännitteellä.

Image


DynaVerb Guitar Edition on 24-bittiseen digitaaliprosessoriin perustuva kaikulaite, jossa on tarjolla kolme eri tyyppistä tilakaikua (room, plate & hall) stereona. Jokaisesta kaikutyypistä voi erikseen valita sopivimman version pikkuruisella vipukytkimellä.

 

Image

MultiCom GE on analoginen kompressori, jossa on valittavana kolme eri toimintatapaa: puolijohde (solid state), putki-simulaatio sekä monikaistainen multi-band-kompressio.

 

Image


Red Twister GE on analoginen modulaatioefekti, jossa on tarjolla kaksi erilaista chorus-efektiä sekä yksi flanger-tehoste. Pedaali nielee monosignaalia, mutta ulos saadaan stereoefekti.

Kauppojen hyllyille EBS ilmoittaa toimittavansa pieniä määriä pedaaleita jo kevään 2015 kuluessa, varsinainen tuotanto kuitenkin pääsee vauhtiin vasta syksyn saapuessa. Ennakkoon arvioituina pedaaleiden hinnat tulevat olemaan 249 euroa (DynaVerb GE & Red Twister GE), ja 199 euroa (MultiComp GE).

Lisätiedot: F-Musiikki