EHX String9 – jousisoundeja kitaralla

Electro-Harmonix on jo aiemmin esitellyt mellotronisoundeja tuottavan Mello9-pedaalinsa ja samaan sarjaan kuuluu myös mm. urku-, basso-, piano- sekä syntikkasoundeja tuottavia pedaaleita, joiden nimi päättyy numeroon 9. Nyt sarjaan on lisätty jousisoitinten sekä jousisyntikoiden jäljittelyyn erikoistunut String9. 


Kaikki sarjan pedaalit on tehty ohjattaviksi suoraan kitaran audiosignaalilla, minkäänlaista erikoismikrofonia tai midi-ohjainta ei tarvita, tavallinen plugipiuha kitarasta pedaaliin riittää. Laite tulkitsee kitaran ääntä ja muovaa siitä sitten valinnan mukaisesti jotain muuta.

String9-pedaalin sointeja valmistaja kuvailee näin:

Symphonic: jäljittelee suuren jousiorkesterin soundia ja lisää kitaran alaääniin oktaavikerrannaisen niiden alapuolelle.
June-O: esikuvana Juono-syntetisaattorin jousisoundi.
PCM: tavoitteena pienen jousisektion soundi sellaisiena kuin miltä se kuulosti PCM-sampleihi pohjautuvassa vintage-syntetisaattorissa.
Floppy: mallina optisia tallennuslevyjä käyttäneen samplerin Orchetsron-soundi.
AARP: emuloi klassista ARP/Solina-viulukonesoundia.
Crewman: esikuvana analoginen jousi/brassisyntikka Crumar Performer.
Orch Freeze: orkesterisoundi soundi Freeze-efektillä
Synth Freeze: jousisyntikan soundi Freeze-efektillä
Vox Freeze:  Mellotron-tyyppinen kuoro- ja jousisoundi freeze-efektillä.String9:ssä on omat voimakkuudensäätimensä sekä alkuperäiselle suoralle kitarasoundille että synteesikoneiston muokkaamalla soundille, joten niiden balanssia eff out -lähdösä voi säätää portaattomasti.
Lisäksi pedaalissa on dry out -lähtö, josta kitaran alkuperäisen signaalin saa aina ulos sellaisenaan, ilman efektiä.

Itse efektin hienosäätöön on kaksi potentiometriä, joiden toiminnat on valittu valmiiksi aina kuhunkin soundiin liittyen.

 

EHX String9 toimii ulkoisella virtalähteellä ja se myös toimitetaan sellaisen kera (EHX 9,6 V / 200 mA). Pedaalin virrantarpeeksi ilmoitetaan 100 mA.


Lisätiedot:
• EM Nordic
• Custom Sounds

17.10.2022
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy