Electro-Harmonix B9 tekee kitarasta urut

Tarkalleen ottaen Electro-Harmonix kertoo, että B9 muuntaa myös kosketinsoittimen, esimerkiksi sähköpianon, autenttiselta kuulostavaksi urkusoittimeksi.


Yhdeksän valmista preset-ohjelmaa on laadittu niin, että B9 tavoittaa historialliset klassikkosoundit aina 60-luvulle ja kauemmaskin. Mukana paketissa on sekä Hammondin että Farfisa-Vox-akselin soundistoa, sekä vaatimattomasti myöskin kirkkourut.

Valmistaja toteaa, että B9:n käyttö on helppoa: valitaan jokin yhdeksästä eri perussoundista, asetetaan urkusoundin voimakkuus omalla säätimellään ja soittimen alkuperäisen suoran ja muokkaamattoman soundin voimakkuus omallaan. Näin urut voi kätevästi kerrostaa soittimen oman perussoundin kanssa.

Modulaatio-säätimellä saadaan eri urkutyyppeihin liittyvät vispaukset mukaan ja soundin paketoi lopullisesti click-säädin, jolla äänen alukkeeseen saadaan se tarvittava kipinä. Pedaalin click-lisuke toimii kuten alkuperäisissä uruissakin eli se tehostaa vain soinnun ensimmäisen äänen syttymistä, eikä uutta kliksahdusta tule ennenkuin soivat sävelet sammutetaan jolloin niiden voimakkuus laskee alle tietyn kynnystason.

Electro-Harmonix B9 toimii ulkoisella virtalähteellä ja asiaankuuluva yhdeksän voltin (200 mA) virtalähde kuuluu pakettiin.

Lisätiedot: Uraltone

Katso pedaalin esittelyvideo tästä

16.09.2014
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy