Electro-Harmonix Deluxe Electric Mistress -flanger sai uuden muodon

Image

Vanha teräspellistä pokattu Electric Mistress ja sen Deluxe-versio ovat soineet vuosien saatossa lukemattomilla kitararaidoilla eikä efekti ole vieras mauste Rhodes- ja Wurlitzer-sähköpianojenkaan kanssa. Nyt valmistaja on pakannut tutun efektin uuteen, kompaktimpaan kokoon.

Valumetallikoteloon rakennetun Deluxe Electric Mistress -flangerin uusiopainoksen tunnistaa nimen perään lisätystä XO-täsmenteestä. Tuore malli on Electro Harmonixin mukaan ytimiltään uskollinen alkuperäiselle, mutta muutama käyttömukavuuteen liittyvä parannus siihen on tehty.

Ensinnäkin virtalähteen liitäntä on nyt yleisen standardin mukainen ja pedaalin kera toimitetaan EHX:n 9,6 voltin jännitteen ja 200 mA:n virran antava verkkomuuntaja.
Lisäksi efektin ohituskytkentä on XO-mallissa ns. true by-pass, eli signaali ohittaa pedaalin kokonaan silloin, kun efekti on pois päältä.
Ja kolmas mukavuuslisä on merkkivalo, joka kertoo efektin olevan päällä.

Alkuperäinen Electric Mistress tuotiin markkinoille 1976 ja sen Deluxe-versio kahta vuotta myöhemmin. Pedaalin erikoisuus on Filter Matrix -toiminto, jolla modulaatiota ohjaava aaltoliike voidaan pysäyttää, mikä synnyttää tukun staattisia suotimia. Aaltoilun sijaan tehoste kuulostaa silloin ikäänkuin alkuperäisen soittimen kanssa unisonossa soivalta heleältä tuplaukselta.

Lisätiedot Uraltone