Nayteikkuna

Electro-Harmonix Dirt Road Special – transistorikombon paluu

EHX:n tuorein tuote on uusi versio vuosikymmenien takaisesta Dirt Road Special -vahvistimesta.

Mike Matthewsin suunnittelema Dirt Road Special julkaistiin alunperin 1970-luvulla. Valmistajan mukaan uusi versio on toteutettu moderneilla parannuksilla mitä tulee elektroniikkaan ja kestävyyteen, ja se sisältää myös neljä Holy Grail Max -pedaalista tuttua kaikua: spring, plate, hall ja reverse.

EHX Dirt Road Special on puolijohtein toteutettu 40-wattinen vahvistin, jossa on 12-tuumainen kaiutin. Instrumentille on yksi tulojakki. Säätimiä EHX Dirt Road Special tarjoaa kuusi, joista volume ja bite toimivat ikään kuin parina. Ensinmainitulla säädetään vahvistimen voimakkuutta ja gain-tasoa, jälkimmäisellä taas muunnellaan gain-tasoa sekä taajuusvastetta. Kun bite-säädintä vääntää myötäpäivään, gain-taso nousee ja samalla myös kirkkaus.

Muut EHX Dirt Road Specialin säätimet ovat tone, joka vaikuttaa niin ikään vahvistimen sävyyn, mutta siten, että keskikohdasta vastapäivään sointi on tummempi ja myötäpäivään kirkkaampi. Reverb-säädöllä kontrolloidaan kaikujen tasoa. Time-säädin mahdollistaa kaiun pituuden ja koon säätämisen jousi-, plate- ja hallikaiuissa. Reverse-vaihtoehdossa sillä säädetään nuotin syttymisen ja kaiun sammumisen välistä aikaa. Kaikutyyppien valintaan on luonnollisesti oma säädin myös.

EHX Dirt Road Special on varustettu kaiun jalkakytkimellä, jolle liitäntä löytyy takapaneelista.

 

Lisätiedot:

EM Nordic
Soundtools
Uraltone

24.07.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy