Electro-Harmonix Good Vibes – chorusta ja vibratoa vintage-tyyliin

Image

EHX saattaa kisata New Yorkin ahkerimman pajan tittelistä, ainakin jos toimintaa arvioidaan uusien efektipedaalien lukumäärän perusteella. Tuorein lisäys laajaan mallistoon on Good Vibes, jonka väristyksen pitäisi valmistajan mukaan viedä tunnelmat oikolentoa kukkaiskansan kukoistavimpiin kesiin.

Firman perustaja ja johtaja Mike Matthews on itsekin tuon aikakauden elänyt ja toteaa asian näin: ”Suunnittelimme pedaalin lämminsointiseksi ja luonteeltaan tuon ajan notkeaan grooveen istuvaksi, mutta huomioimme kyllä samalla nykypäivän soittajien vaativuuden.”

Alkuperäisen Uni-Viben tavoin Good Vibes perustuu valovastuksen käyttöön, mikä antaa sopivasti perinteistä luonnetta efektille. Käyttöjännite on kuitenkin nykyajan mukaisesti korkeampi kuin hippimusan superkaudella, minkä ansiosta dynamiikka ja soinnin täsmällisyys ovat parempia kuin muinoin.

Vipukytkimellä pedaalin toiminnaksi valitaan joko chorus tai vibrato. Kansilevystä löytyvät simppelit säädöt äänen voluumille, sekä efektin nopeudelle ja intensiteettile, kun taas ekspressio-pedaalin liitäntä puolestaan mahdollistaa efektin ohjailun soiton lomassa. Rasian toisella pikkukytkimellä voi valita, ohjaako ekspressio-pedaali efektin nopeutta vai intensiteettiä

Ohituskytkentä on nykytapaan true bypass -tyyppinen, joten signaalipolulla ei myöskään makaa ylimääräistä tauhkaa silloin, kun efekti on pois päältä.
Käyttö pariston sijaan yhdeksän voltin verkkolaitteella sekä efektin ja nopeuden merkkivalot ovat nykypäivää nekin.

Lisätiedot: Uraltone