Electro-Harmonix Nano Deluxe Memory Man – analoginen delay ja modulaatio

Electro-Harmonix on julkaissut kooltaan pienemmän version Deluxe Memory Man -pedaalistaan. Käyttäjälle luvataan lämmintä bucket brigade -viivesoundia ja vibrato/chorus-tyyppisiä efektejä.


Nano Deluxe Memory Man on analoginen delay-pedaali, jonka delay-säädin mahdollistaa viiveajan säätämisen 30 – 550 millisekunnin välillä.
Pedaalin tulosignaalin taso puolestaan säädetään level-säätimellä, ja suositus on asettaa taso aluksi kello 12 kohdalle.
Laite on varustettu myös feedback-säädöllä, jolla kontrolloidaan delayprosessorin tulon ja lähdön välillä kiertävän signaalin eli viivetoistojen määrää. Overload-valo puolestaan ilmoittaa, mikäli delayblokkiin menevän signaalin taso on liian voimakas.

Modulaation nopeutta ja määrää säädellään rate- ja depth-säätimillä. Mikäli halutaan, että Nano Deluxe Memory Man toistaa alkuperäisen DMM-pedaalin vibrato/chorus-soundeja, tulee rate-säätimen olla kello kahden tuntumassa vibratoa varten tai kello yhdeksän kohdalla chorusta varten. Lisäksi depth-säädön tulee olla tällöin auki.

Efektoidun ja kuivan signaalin keskinäistä suhdetta kontrolloidaan blend-säätimellä. Kun nuppi on käännetty vastapäivään, kuuluu vain kuivaa soundia ja täysin myötäpäivään mennessä vain efektoitua ääntä. Keskipäivän kohdalla ollaan tasatilanteessa.

Nano Deluxe Memory Man -pedaalissa on jalkakytkimen parina on sisäinen Tails-kytkin, joka vaikuttaa efektin käyttäytymiseen silloin, kun se polkaistaan pois päältä kesken soiton. Kun Tails on aktivoituna, delayn häntä kuuluu loppuun saakka, vaikka pedaalin polkaisee pois päältä. Tällöin ohituskytkentä on bufferoitu. Kun Tails ei ole aktivoituna, viive katkeaa heti kun pedaalin kytkee pois päältä. Tässä tapauksessa ohituskytkentä on tyyppiä true bypass.

Electro-Harmonix Nano Deluxe Memory Man toimii mukana tulevalla verkkoadapterilla (9,6 V DC, 200 mA). Virrankulutukseksi mainitaan 150 milliampeeria.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot:
EM Nordic
Uraltone
• Soundtools

02.11.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy