Electro-Harmonix Pitch Fork – lisäharmonialla lisäsävyjä

Image

EHX Pitch Fork on polyfoninen pitch shifter -efekti, jolla soittimen alkuperäisen äänen korkeutta saa muutettua lennossa jopa kolmen oktaavin verran suuntaansa. Valittavana on transponointi alas, ylös tai samanaikaisesti kumpaankin.

Pitch Forkin tuottama vireenmuutos voidaan lukita ennalta tiettyyn intervalliin, tai sitä voidaan muuttaa portaattomasti ulkoisella ekspressiopedaalilla (tai ulkoisella jänniteohjauksella).

Blend-potentiometrillä säädetään alkuperäisen ja keinoharmonian voimakkuudet sopivaan suhteeseen, Shift-nupilla taas valitaan jokin yhdestätoista ennalta valitusta muunnoksesta vireen manipuloinniksi. Vipukytkimellä puolestaan määritellään, tuottaako pedaali vain ylä- tai alaharmonian vai samanaikaisesti molemmat.

Latch-painonappi vaikuttaa by pass -kytkimen toimintatapaan: normaalitilassa polkukytkin kytkee efektin päälle ja pois kuten missä tahansa pedaalissa ja näin toimittaessa glissandoa voidaan hallita ekspressiopedaalilla. Toinen vaihtoehto on käyttää polkukytkintä liipasimena, jolloin efekti toimii ainoastaan niin kauan kuin kytkintä pidetään alaspainettuna. Kun kytkin vapautuu, vire palaa normaaliksi.
Jälkimmäisessä käyttötavassa vireen muutokselle voidaan asettaa nopeus neljän millisekunnin ja kahden sekunnin haarukassa. Oletusarvoisesti vireen muutos vie 60 millisekuntia.

Lisätiedot: Ural Tone Amplification

Katso laitteen esittelyvideo tästä