Electro-Harmonix Super Pulsar – monimuotoista tremoloa stereona tai monona

Image

EHX Super Pulsar laajentaa tremolo-efektin ennenkuulumattomiin ulottuvuuksiin. Käyttö monona tai stereona on peruskauraa pedaalirintamalla, mutta monipuoliset ja poikkeukselliset säädöt tekevät Super Pulsarista erikoistapauksen.

Perinteisten tremolo-efektien toteutus on täysin analogisella Super Pulsarilla helppoa, sillä sykkeelle voi valita joko pehmeän tai todella kantikkaasti hakkaavan luonteen, tai sitten jotain niiden väliltä. Voimakkuuden muutosta ohjaavia aaltomuotoja on tarjolla kolme (sini-, kolmio- ja kanttiaalto), ja kutakin voi varioida erikseen.
Lisäksi muutoksen voimallisuutta ja luonnollisestikin nopeutta voi muokata omina parametreinaan. Perustremolon sykkeen voi myös stemmata soitettavan kappaleen tempoon tap-napin painalluksilla, ja jako eri nuottiarvoihin sujuu sekin helposti. 

Arkimausteista eksoottisempaan suuntaan vievät sitten Super Pulsarin sekvensseri, jolla voi toteuttaa erilaisia rytmisiä kuvioita.
Sekä mahdollisuus käyttää ekspressio-pedaalia tremolon ohjaamiseen, jolloin polkusimen yhdessä asennossa soi hidas vatkutus ja toisessa ääressä nopea. Keinupolkimella voi ohjata vaihtoehtoisesti myös efektin syvyyttä, voimakkuutta tai aaltomuotoa.

Super Pulsar tunnistaa määräyksestä myös dynamiikan vaihtelut soitossa, ja tremolon saa reagoimaan pikkausvoimakkuuteen esimerkiksi siten, että efektin voimakkuus tai nopeus (tai molemmat) elävät dynamiikan mukaan.

Stereokäytössä efektistä aukeaa vielä yksi omintakeinen piirre: oikean lähtökanavan suhteellista vaiheistusta vasempaan kanavaan nähden voi säätää portaatta täyteen 360 asteen käännökseen saakka.

Pedaali myydään EHX:n oman verkkolaitteen kera (9 V / 200 mA DC).
Laitteen suositushinta on hieman yli 300 euron luokkaa, ns. katuhinta jäänee sen alle.

Lisätiedot: Uraltone

Havainnollisen kuvan efektin mahdollisuuksista saa Electro-Harmonixin tekemästä videosta.