Electro-Harmonix Triangle Big Muff Pii – juhlan kunniaksi

Mike Matthewsin vuonna 1968 perustama Electro-Harmonix juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan efektivalmistajana. Sen kunniaksi on julkaistu reissue-versio siitä pedaalista, joka matkan aloitti.

Electro-Harmonix Triangle Big Muff Pii tarjoaa saman ulkonäön kuin särövallankumouksen aloittanut alkuperäisversio, joskin modernimpaan ja täten sirompaan metallikoteloon pakattuna. Siinä missä vanhat alkuperäiskappaleet saattavat maksaa satoja dollareita, reissue-version kerrotan tuottavan täydellisesti tälle pedaalille ominaisen viulumaisen särösoundin.

Electro-Harmonix Triangle Big Muffin lisänimi tulee kolmioasetelmassa olevista säätönupeista. Ne löytyvät myös uusversiosta. Sustain kontrolloi särön/soivuuden määrää ja Volume lähtövoimakkuutta.

Tone-kontrollin puolestaan todetaan tarjoavan sävykirjoa voimakkaasta bassovoittoisuudesta korostettuun yläkertaan. Kun säädintä kääntää myötäpäivään ylä-äänesten osuus soundissa korostuu ja bassotaajuudet vähenevät.

Electro-Harmonix Triangle Big Muff Pii on varustettu normaaleilla tulo- ja lähtöjakeilla. Tuloliitännän impedanssiksi ilmoitetaan 122 kilo-ohmia, lähtöliitännässä se on puolestaan 25 kilo-ohmia. Kun pedaali on bypass-tilassa, lähtö kytkeytyy suoraan tuloliitäntään.

Electro-Harmonix Triangle Big Muff Pii toimii joko yhdeksän voltin paristolla tai sitten vastaavalla verkkolaitteella, jolloin se vaatii virtaa itselleen vähintään 30 milliampeeria.

Lisätiedot:

• EM Nordic 
• Soundtools 
• Uraltone

18.09.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy