Electro-Voice Everse 8 – aktiivikautin myös ulkokäyttöön

Image

Valmistajan mukaan Everse 8 on suunniteltu tarjoamaan yhden askeleen verran totuttua parempilaatuista ääntä akkukäyttöisten pikkukaiuttimien sarjassa.


Everse on ensimmäinen Electro-Voicen akkukäyttöinen kaiutinmalli ja sen pitäisi soveltua yhtä lailla elävän esityksen kuin taustamusiikin soitoon, niin analogisen piuhakytkennän kuin langattoman bluetooth-yhteydenkin kautta.
Toiminta-aikaa yhdellä latauksella luvataan vähintään kuusi tuntia täydellä vahvistinteholla, ja hanaa maltillisemmin avaamalla päästään valmistajan mukaan yli 12 tunnin käyttörupeamiin.

Image

 

Eversen digitaalisessa pienoismikserissä on kaksi analogista monotuloa (kanavat 1 ja 2), jotka on toteutettu XLR-komboliittimin. Nämä phantom-syötöin (+48 V) varustetut liitännät soveltuvat mikrofoni- ja linjasignaaleille, ja kakkoskanavassa on myös optiona korkeaimpedanssinen sovitus instrumenteille.
Mikserin kanavat 3-4 toimivat stereoparina ja liitäntänä on joko 3,5 mm:n TRS-jakki analogista signaalia varten, tai Bluetooth-yhteys.

Kanavien signaalitasot sekä voimakkuudet voi säätää suoraan Eversen takalaidan pienoismikserillä, joka perustuu yhden monitoimisen säätimen ja muutaman painokytkimen käyttöön. Samalla säätimellä hoidetaan myös DSP-toimintojen, kuten ekvalisointien, efektien ja automaattisen kierroneston asetukset.
Vaihtoehtoisesti miksaamiseen ja säätötoimiin voi käyttää EV:n QuickSmart -applikaatiota.

Mikserin tavoin myös Eversen D-luokassa toimiva päätevahvistin on EV:n omistaman Dynacordin käsialaa. 

Kaksitie-periaatteella toimivan Eversen kartioelementtissä on ferriittimagneetti ja halkaisijaltaan kaiutin on kahdeksan tuumaa. Diskanttielementti on tuuman titaanikalvolla toteutettu kupoli ja sen magneetti on puolestaan neodyymiä.
Elementtien suojana on pulverimaalattu teräsverkko.

Eversen toistoalueeksi ilmoitetaan 60 Hz – 20 kHz (-3 dB:n poikkeaman puitteissa) ja 50 Hz – 20 kHz, jos sallitaan 10 dB:n vaimentuma vasteeseen.
Jakotaajuus on 2,5 kHz.
Maksimiäänenpaine on 121 dB (SPL) ja suuntakeila sekä vaakaan että pystyyn symmetrisesti 100°.
Vahvistintehoksi EV ilmoittaa 400 wattia.

Image

Valettu kotelo on Electro-Voicen mukaan kulutusta ja säätä kestävä polypropyleeniä, ja muotoilun ansiosta kaiutin voidaan kallistaa monitorikäytössä joko takakenoon 30 asteen kulmaan, tai kellistää kyljelleen, jolloin suuntaus on viistosti 55 asteen kulmassa ylöspäin.

Ulkokäytössä liitinpaneeli miksereineen suojataan irrotettavalla kansilevyllä, jollainen toimitetaan kaiuttimen mukana.
Langattomalle vastaanottimelle puolestaan järjestyy paikka kaiuttimen päältä, kunhan avuksi otetaan erillinen "tarjotin" (EV:n lisävaruste, ei kuulu pakettiin).

Image

 

Eversen ylemmässä päädyssä on kantokahva ja pohjassa kolo kaiutintelineelle. Kaiutnta valmistetaan sekä valkoisena että mustana versiona.
Painoa  Eversellä on 11 kiloa.


Lisätiedot: Profitron