Electro-Voice julkisti uuden ND-mikrofonimalliston

Image

Tuore oktetti koostuu neljästä laulumikrofonista ja neljästä instrumenttikäyttöön tarkoitetusta mallista. Electro-Voicen mukaan luvassa on ylivoimaista äänenlaatua ja kekseliäitä uusia ominaisuuksia.


NAMM-messuilla esitelty ND-mallisto on suunniteltu niin studio- kuin keikkakäyttöön ja se korvaa aikaisemman N/Dym-sarjan monipuolisemmalla valikoimalla ja yhtä sukupolvea kehittyneemmällä tekniikalla.
ND-sarjan dynaamisten mallien sydän on kokonaan uusi laajakalvoinen kapseli, jolla Electro-Voice kertoo nostavansa näiden mikrofonien audiolaadun kokonaan uudelle tasolle verrattuna aiempaan.

Image

Laulajille mallisto tarjoaa mahdollisuuden valita sopiva mikrofoni esimerkiksi esiintymistilan koon tai lavalla tarvittavan äänenpaineen perusteella.
Instrumenttimallien valttina puolestaan ovat uudet kiinnitysmekaniikat, joilla pyydykset saa asennettua kätevästi audion kannalta ihanteellisiin paikkoihin, vaikka tarjolla olisi vain ahtaita rakosia. Ja tämän pitäisi onnistua vieläpä niin, ettei olla mikrofonin kanssa kenenkään tiellä.

Yhteisenä piirteenä on nykyajan ruuhkaisen radioavaruuden huomioiminen perinteistä tehokkaammalla suojauksella ja humbucker-käämityksellä.
Lisäksi E-V:ltä kerrotaan kapselia suojaava memraflex-ritelikkö hylkii likaa ja itse kapselin kiinnitys vaimentaa tehokkaasti käsittelyääniä.  

Electro-Voice ND-sarjan laulumikrofonit on suunniteltu vastaamaan kolmen erilaisen käyttötilanteen tarpeisiin ja ne eroavat toisistaan suuntakuvion, kapselin toistovasteen ja kapselia ympäröivän verkon muotoilun osalta.

ND76 ja sen kytkimellä varustettu sisarmalla ND76S ovat ihanteellisia valintoja pieniin ja keskikokoisiin esiintymispaikkoihin. Herttakuvio ja hallittu preesens-alueen korostus tuottavat tasapainoisen ja selkeän laulusoundin.

Superhertta ND86 on suunniteltu isoille estradeille, joissa sen tiukemmin rajattua suuntakuviota on tehostettu erityisesti kiusallisia lavavuotoja vastaan.

Niin ikään suuntakuvioltaan superhertta ND96 käy minkä kokoiselle lavalle tahansa, mutta sen suunnittelussa on huomioitu lavamekkalan suuri määrä. Mallia kuvataan erittäin epäherkäksi kierron suhteen ja suuntakuvion ohella keinoina päämäärän saavuttamiseen ovat räätälöity taajuusvaste sekä typistetty grilli, jonka ansiosta laulaja pääsee todellä lähelle kapselia.

 

Image

Electro-Voice ND -instrumenttimikrofonit käsittävät kolme eri tarkoituksiin suunniteltua dynaamista mallia sekä yhden pienikalvoisen kondensaattorimikrofonin. Jokainen näistä on optimoitu käyttötarkoitukseensa niin taajuustoiston kuin rakenteensa osalta

ND44 on kevyt klipsimikrofoni, joka soveltuu ihanteellisesti tomien ja virvelin mikittämiseen. Rummun vanteeseen puristuva pyykkipoikakiinnike on valmistajan mukaan nopea asentaa ja pitää otteensa varmasti.
Pidike mahdollistaa mikrofonin tarkan suuntauksen ja auttaa myös pitämään mikrofonin poissa kapuloinnin tieltä.
Sama malli toimii tiedotteen mukaan erinomaisesti myös kitaravahvistimen eteen sijoitettuna, joko telineen kera tai kaapin ylitse riiputettuna.

Kookkaampi ND46 on suunniteltu rumpujen ohessa yleispäteväksi instrumenttimikrofoniksi ja Electro-Voicen mukaan tämän mallin kiinnitysmekanismi tekee siitä oivallisen ja täsmällisesti suunnattavissa olevan mallin erityisesti hankalasti tavoitettavien rummuston osien mikityksessä. 

Pienikalvoinen ND66-kondensaattorimikrofoni käy esimerkiksi overhead-mikitykseen, jossa sen kytkimillä aktivoitavat suotimet ja vaimentimet sekä suuntausta helpottava, nivelen avulla kääntyvä ja lukittava kapseliosa nousevat arvoonsa.
Mikrofonin kuvaillaan sopivan yhtä hyvin hi-hatin ja muiden rumpujen lähimikitykseen, akustiselle kitaralle, pianolle sekä muihin tyypillisiin pienikalvoisten kondensaattorimikrofonien käyttötilanteisiin.

Malliston täydentää ND68, vahvan bassarisoundin tuottamiseen suunniteltu dynaaminen malli, jota käytettäessä ei ekvalisaattorille pitäisi olla tarvetta. Erinomainen matalien taajuuksien toisto ja erittäin kovien äänenpaineiden sietokyky tekevät siitä tarkoitukseen loistavasti sopivan, mutta EV:n mukaan malli sopii myös muiden bassoinstrumenttien mikitykseen.

ND-malliston arvioidaan saapuvan kauppoihin kevään 2016 kuluessa.

Lisätiedot: Profitron