Elixir ja Taylor – erikoiskieliä tiettyihin malleihin

Image

Image

Päällystettyjen kielten uranuurtaja Elixir ja akustisten kitaroiden valmistaja Taylor ilmoittavat kehittäneensä yhteistuumin kokonaan uuden kielisetin, erityisesti Taylorin hiljattain uudistamia Grand Concert- ja Grand Auditorium -malleja varten.

Taylorin puolella projektivastuun kantoi soitinrakennusmestari Andy Powers, joka halusi saada näiden kitaroiden yläkielten sointiin lisää voimaa ja selkeämpää artikulaatioita. Avainsana on kielen jännitys, jota täytyi saada yläkielillä kovemmaksi. Niinpä kummankin mallin kannen rimoitusta muovattiin sellaiseksi, että ne soveltuisivat erikoisseteille, jossa diskanttikielet ovat tavanomaista paksummat, mutta bassokielet vastaisivat vakiosettiä.

Sopivaa koostumusta haettiin sekoittamalla medium-paksuuden diskanttikieliä tavallisen Regular Light -setin bassokielistöön, kunnes lopulta päädyttiin yhdistelmään jonka kielipaksuudet ylä-E:stä alkaen lueteltuna ovat: .013, .017, .025, .032, .042 ja .053.

Image


Tuloksena ovat Nanoweb-päällysteiset HD Light -kielisetit, joko fosfori-pronssi- tai 80/20-pronssi-versiona.

Herra Powers itse toteaa, että diskanttikielten kohdalla asetetut tavoitteet saavutettiin, ja lisäksi ennalta-arvaamattomana bonuksena myös bassokielten sointiin saatiin näillä muutoksilla uudenlaista syvyyttä.

Vaikka uudet setit kehitettiin nimenomaan Taylorin Grand Concert- ja Grand Auditorium –malleihin, niitä voi käyttää muidenkin kapeauumaisten kitaroiden kanssa.

Yhteistyö Elixirin ja Taylorin välillä tiivistyi samalla muutenkin, ja niinpä jatkossa valtaosa tehtaan kitaroista toimitetaan myyntiin Elixir-kielillä kielitettyinä. 

Lisätiedot: Into-Luthman