Epiphone 20th Anniversary Jack Casady Bass – klassikon juhlapainos

Image

Epiphone on julkaissut juhlaversion jo 20 vuoden ikään ehtineestä Jack Casady -bassostaan.

Alunperin vuonna 1997 julkaistu Epiphone Jack Casady Bass juontui Jefferson Airplanesta ja Hot Tunasta tutun Casadyn kokeiluihin luoda basso, jossa yhdistyisi hyvä sähköinen soundi, mutta yhtä lailla akustisen basson soivuus. Puoliakustinen rakenne on ollut Casadylle mieluisa soittouran alusta saakka.

Image

 

Epiphone 20th Anniversary Jack Casady Bass perustuu laminoituun vaahterarunkoon, jonka päällä on niin ikään laminoitu loimuvaahterakansi.

 

Image

Mahonkikaula on varustettu säädettävällä kaularaudalla, ja se on liitetty runkoon liimaliitoksella.
Nauhat ovat medium -jumbo -tyyppiä, ja otelaudan radius on 12 tuumaa.
Itse kaulaprofiilia kuvataan ´60-lukulaisen pyöreäksi, ja kielten soivaksi pituudeksi ilmoitetaan 34 tuumaa (88,36 senttiä).

 

Jack Casadyn oma panos ei ole rajoittunut vain alkuperäisen basson suunnitteluun, vaan hänellä on ollut näppinsä pelissä myös juhlabasson elektroniikassa.

Image


Epiphone 20th Anniversary Jack Casady Bass tarjoaakin custom-suunnitellun, matalaimpedanssisen JCB-1-mikrofonin. Se on varustettu muuntajalla, joka mahdollistaa taajuusvasteen säätelyn kolmiportaisella Varigain-kytkimellä 50-, 250- ja 500 hertsin välillä. Lisäksi soundia voi säätää volume- ja tone -säätimillä.

 

Image

 

Epiphone 20th Anniversary Jack Casady -basson metalliosat on niklattu.
Retromalliset virityskoneistot toimivat 19:1-tuuman välityksellä, ja  viritinlapaa koristaa 20th Anniversary Jack Casady -logo.

 

Image

 

Talla puolestaan mahdollistaa kielikohtaisen hienovireen säädön ja sen asentoa on mahdollisuus säätää kolmella ruuvilla.

Image

Juhlabassoa valmistetaan rajoitettu määrä, ja se toimitetaan pehmustetun kantopussin sekä aitoustodistuksen kera.

Lisätiedot: Into-Luthman