Epiphone B.B. King Lucille – 335 ilman f-aukkoja

Image

Epiphonen uutuuksiin kuuluva B.B. King Lucille perustuu useisiin Gibson ES-kitaroihin, joita blues-legenda soitti uransa aikana. Soitin poikkeaa monista saman koulukunnan puoliakustisista siinä mielessä, että kopassa ei ole f-aukkoja. Tämä oli aikoinaan artistin itsensä Gibsonille esittämä toive, jonka taustalla oli halu soittaa konserteissa ilman kiertoa.


Epiphone B.B. King Lucillessa on ES-335 -tyyppinen koppa, jossa materiaalina on käytetty viisikerroksista vaahteraviilua. Myös keskipalkki on vaahteraa.

Image


Lucillen runkoa ja virityspäätä koristaa monikerroksinen valkoinen reunalista, kun taas vaahterakaulassa listoitus on yksikerroksinen. Pyöreään C-profiiliin muotoilussa kaulassa on eebenpuinen otelauta, 22 modern jumbo -nauhaa ja 12 tuuman radius.
Kielten soivan pituus on 24,75 tuumaa eli 628,65 millimetriä.

Image

Epiphone B.B. King Lucille on varustettu GraphTechin satulalla, jonka leveys on 43 millimetriä. Virityspää vastaa tyyliltään ´60-luvun Kalamazoon tehtaan tuotantoa, ja itse virityskoneistot ovat Grover Rotomatic -mallia. Kaularauta on on kaksitoiminen.

Epiphone B.B. King Lucillen metalliosat ovat kullattuja. LockTone Tune-O-Matic-talla on valmistajan omaa tuotantoa, ja TP-6 -kieltenpidikkeessä on pikkuvirittimet nopeaa justeeraamista varten.
Kingin nimikkomalli on varustettu kahdella valmistajan omalla Alnico Classic PRO -humbuckerilla. Mikeille on kolmiasentoinen vaihtokytkin ja mikkikohtaisissa volume- ja tone-säätimissä on CTS-potentiometrit.
Lisää soundivaihtoehtoja tuo kuusiasentoinen Varitone-kytkin, jonka notch-filtteri poistaa eri asennoissa aina jonkun osan keskialueelta ja tarjoaa täten nasaalimpia soundeja kuin passiivisäätimet. Lähtöjä kitarassa on kaksi, mono- ja stereokäyttöä varten.

Epiphone B.B. King Lucille on saatavilla Ebony-viimeistelyllä. Soittimen mukana toimitetaan EpiLite-laukku.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot: Algam Nordic