Epiphone B.B. King Lucille – 335 ilman f-aukkoja

Epiphonen uutuuksiin kuuluva B.B. King Lucille perustuu useisiin Gibson ES-kitaroihin, joita blues-legenda soitti uransa aikana. Soitin poikkeaa monista saman koulukunnan puoliakustisista siinä mielessä, että kopassa ei ole f-aukkoja. Tämä oli aikoinaan artistin itsensä Gibsonille esittämä toive, jonka taustalla oli halu soittaa konserteissa ilman kiertoa.


Epiphone B.B. King Lucillessa on ES-335 -tyyppinen koppa, jossa materiaalina on käytetty viisikerroksista vaahteraviilua. Myös keskipalkki on vaahteraa.


Lucillen runkoa ja virityspäätä koristaa monikerroksinen valkoinen reunalista, kun taas vaahterakaulassa listoitus on yksikerroksinen. Pyöreään C-profiiliin muotoilussa kaulassa on eebenpuinen otelauta, 22 modern jumbo -nauhaa ja 12 tuuman radius.
Kielten soivan pituus on 24,75 tuumaa eli 628,65 millimetriä.

Epiphone B.B. King Lucille on varustettu GraphTechin satulalla, jonka leveys on 43 millimetriä. Virityspää vastaa tyyliltään ´60-luvun Kalamazoon tehtaan tuotantoa, ja itse virityskoneistot ovat Grover Rotomatic -mallia. Kaularauta on on kaksitoiminen.

Epiphone B.B. King Lucillen metalliosat ovat kullattuja. LockTone Tune-O-Matic-talla on valmistajan omaa tuotantoa, ja TP-6 -kieltenpidikkeessä on pikkuvirittimet nopeaa justeeraamista varten.
Kingin nimikkomalli on varustettu kahdella valmistajan omalla Alnico Classic PRO -humbuckerilla. Mikeille on kolmiasentoinen vaihtokytkin ja mikkikohtaisissa volume- ja tone-säätimissä on CTS-potentiometrit.
Lisää soundivaihtoehtoja tuo kuusiasentoinen Varitone-kytkin, jonka notch-filtteri poistaa eri asennoissa aina jonkun osan keskialueelta ja tarjoaa täten nasaalimpia soundeja kuin passiivisäätimet. Lähtöjä kitarassa on kaksi, mono- ja stereokäyttöä varten.

Epiphone B.B. King Lucille on saatavilla Ebony-viimeistelyllä. Soittimen mukana toimitetaan EpiLite-laukku.

Katso valmistajan video:

Lisätiedot: Algam Nordic

25.10.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy