Nayteikkuna

Epiphone Broadway & Joe Pass Emperor II PRO

Epiphone esitteli kesän NAMM-messuilla päivitetyt versiot kahdesta pitkäikäisestä jazz-kitarastaan.

Epiphone Broadway on kuulunut valmistajan katalogiin jo vuodesta 1931 lähtien. Nykyään kitaran käyttäjiin kuuluu esimerkiksi jazz-kitaristi Nick Colionne.
Uudistuksia nyt esitellyssä versiossa ovat Vintage Natural -lakkaus, Alnico V -magnetilla varustetut humbucker-mikrofonit sekä vintagea henkivä kaksiosainen Frequensator -kielitrapetsi, jonka todetaan mahdollistavan tarkan intonaation ja hyvän soivuuden.

 

 

Epiphone Broadwayn runko on valmistettu laminoidusta mahongista, mutta kannen kerrotaan olevan valikoitua kuusta. Slim Taper -tyylinen C-profiilin kaula puolestaan on valmistettu vaahterasta ja otelauta pau ferrosta.
Kielten soiva pituus on 25,50 tuumaa.

Epiphone Broadway on varustettu Groverin Rotomatic virityskoneistoilla, jotka toimivat 18:1 -välityksellä. Kelluvan tallan materiaali pau ferro ja se on säädettävissä. Kitara on saatavilla myös tavallisella Natural-lakkauksella.

 

 

Epiphone Joe Pass Emperor suunniteltiin aikoinaan yhteistyössä jazz-kitaran legendan kanssa. II Pro -mallin ominaisuuksiin kuuluu valikoidusta kuusesta tehty kaareva kansi, jota tukevat käsityönä ohennetut rimat sekä äänitappi.
Tämäkin kitara on saanut uudeksi vaihtoehdoksi Vintage Natural -lakkauksen. Lisäksi Epiphone Joe Pass Emperor II Pro -malliin on asennettu valmistajan ProBucker -mikrofoneilla, jotka on varustettu kelanpuolituksella. Satulaksi on valittu Graphtechin NuBone XL™.

 

 

Epiphone Joe Pass Emperor II Pro on valmistettu pohjan ja sivujen osalta laminoidusta loimuvaahterasta. Kaulan materiaali on kolmikerroksinen vaahteralaminaatti. Otelaudan materiaali on tässäkin soittimessa pau ferro 12 tuuman radiuksella, mutta kielten soiva pituus on sen sijaan 24,75 tuumaa. Nauhat ovat medium jumbo -tyyppiä.

Epiphone Joe Pass Emperor II Pro on varustettu niin ikään kelluvalla tallalla, jonka materiaali on pau ferro. Tallan korkeus on säädettävissä. Virityskoneistoiksi on valittu Grover Rotomatic. Muita värivaihtoehtoja ovat Natural, Vintage Sunburst ja Wine Red.

Lisätiedot: Into-Luthman

12.07.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy