Nayteikkuna

Epiphone Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Custom - nyt replikoitiin ´50-luvun lopun Les Paul Custom

Epiphone ja Joe Bonamassa ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä signature-mallien parissa. Bonamassan laajasta kitarakokoelmasta riittääkin ammennettavaa. Tällä kertaa uustuotannon kohteeksi valikoitunut harvinaisuus on vuoden 1958 Gibson Les Paul Custom, lempinimeltään Black Beauty, jonka kitaristi hankki Hauer Music -liikkeestä Ohiosta.

 

Epiphone Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Custom perustuu mahonkirunkoon, jossa on niin ikään mahonkikansi. Soittimessa on ´50-lukulaiseen profiiliin muotoiltu mahonkikaula eebenpuisella otelaudalla, jonka radius on 12,01 tuumaa. Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Customissa kielten soiva pituus (”mensuuri/skaalanpituus”) on 24,72 tuumaa eli 628 millimetriä. 

Otelautanauhojen tyypiksi ilmoitetaan medium jumbo, ja satulan materiaaliksi Graph Tech® NuBone® 43 millimetrin leveydellä. Otelaudan leveys sen loppupäässä on 57,35 millimetriä.

Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Custom on varustettu LockTone™ Tune-O-Matic™ -tallalla Ja Epiphone Historic -virityskoneistoilla.

Kitarassa on alkuperäismallin tapaan kolme mikrofonia, tässä tapauksessa Epiphonen perinnetietoiset ProBuckerit. Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Customin talla- ja keskiasemaan on asennettu ProBucker 2, kun taas kaula-asemassa on hivenen kuumempi ProBucker 3. Valmistajan tiedotteen mukaan mikit soivat ´50-luvun PAF-humbuckereiden tapaisesti. Niissä on Alnico II -magneetit, ja lisäksi kuorissa ja alustoissa on käytetty 18-prosenttista uushopeaa, mikä valmistajan mukaan tuottaa läpinäkyvämmän ja raikkaamman lähtösoundin.

Volume- ja sävysäätimiä on kaksi kumpaakin, ja niissä on käytetty CTS®-potentiometrejä sekä Orange Drop® -konkkia.

Epiphone Joe Bonamassa Black Beauty Les Paul Custom -mallia valmistetaan rajoitettu erä. Soitin toimitetaan kovan laukun kanssa.

Videolla Joe Bonamassa soittaa sekä alkuperäismallia että Epiphonen versiota:

Lisätiedot: Algam Nordic

13.10.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy