Nayteikkuna

Epiphone Les Paul Modern – jotain uutta, jotain vanhaa…

Epiphonen alkuvuodesta vuonna esittelmänä Les Paul Modern -malli kuuluu valmistajan Inspired by Gibson -mallistoon. ”Modern” puolestaan tarkoittaa, että perinteiseen muotokieleen on tuotu myös uutta kulmaa.


Utta Epiphone Les Paul Modernissa on nimenomaan kaulan kantaosan ja liitoskohdan syvään uurrettu muoto.
Tämän ohella Epiphone Les Paul Modernin parannuksiin kuuluvat esimerkiksi eebenpuinen otelauta, Grover locking Rotomatic™ -virityskoneistot (18:1-suhteella), Graph Tech® -satula sekä P.A.F-tyyliset ProBucker™ -mikrofonit.

 

 

Epiphone Les Paul Modern -mallin rungossa on valmistajan mukaan myös ”ultra modern” weight relief -kevennys. Runko on perinteiseen tapaan mahonkia ja kansi vaahteraa.
Soittimen kaula on niin ikään mahonkia, profiilin ollessa epäsymmetristä slim taper -mallia.
Otelaudan radius on 12 tuumaa.
Epiphone Les Paul Modernissa kielten soiva pituus on 628,65 millimetriä (24,75 tuumaa).

Epiphone Les Paul Modern on varustettu kaula-asemassa valmistajan kaksikelaisella ProBucker2 -mikillä, kun taas talla-asemaan on asennettu ProBucker3.
Molemmissa humbuckereissa on kelojen puolitus, joka löytyy volume-säätimistä. ProBucker-mikeissä on Alnico II -magneetit, ja niiden kuorissa ja alustoissa on käytetty 18-prosenttista uushopeaa, mikä valmistajan mukaan tuottaa läpinäkyvämmän ja raikkaamman lähtösoundin.

Epiphone Les Paul Modernin volume-potikoissa on myös treble bleed -kytkentä, joka valmistajan mukaan takaa soundin pysymisen selkeänä vaikka voimakkuutta laskee. Lisäksi tarjotaan kaksi sävysäädintä, joiden nostokytkimillä saa tehtyä vaiheenkäännön. Tämän päälle on tietysti kolmiasentoinen kytkin.

Epiphone Les Paul Modern on saatavilla väreissä Faded Pelham Blue, Vintage Sparkling Burgundy sekä Graphite Black.

Lisätiedot: Luthman Nordic
 

21.04.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy