Epiphone Lil’ Tex Travel – ”teksasilainen” matkalle mukaan

Image

Epiphone Texan on Peter Framptonin ja Paul McCartneynkin aikoinaan käyttämä akustinen kitara, joka on nyt saatavana myös matkakitarana.

Lil’ Tex Travelin runko on valmistajan mukaan profiililtaan samanlainen kuin isossa Texanissa, mutta se on skaalattu mitoiltaan pienemmäksi. Samalla on tietysti muuttunut kielten soiva pituus (”skaalanpituus”), joka on nyt 22,68 tuumaa.

 

Image

 

Epiphone Lil’ Tex Travel on varustettu kokopuisella kuusikannella. Kopan sivut ja pohja taas on valmistettu sapelesta. Soittimessa on mahonkikaula C-profiililla sekä granadillosta tehty otelauta. Materiaaleista jälkimmäinen on nykyään yleistynyt ruusupuun korvaajana, ja perinteisesti sitä on käytetty marimboissa ja ksylofoneissa. Epiphone Lil’ Tex Travelin talla on myös samaa puuta.
Tallan satulaosassa puolestaan on vireen kompensointi.
Virityskoneistojen valmistaja lupaa olevan ”helposti viritettävät”.

Epiphone Lil’ Tex Travelin kaulaliitos on toteutettu liimalla ja se sijaitsee 14. nauhan kohdalla. Pienestä koosta huolimatta valmistaja lupaa kitaran soivan isosti, ja suosittelee soitinta matkaajien ohella myös kitaransoittoa aloittaville.

Image

Epiphone Lil’ Tex Travel on varustettu passiivisella pietsomikillä, joka on sijoitettu tallan alle. Näin ollen tämän matkakitaran kanssa voi soittaa tarvittaessa jopa pienen keikan. Epiphone Lil’ Tex Travel -kitaran mukana tulee gig bag.

Lisätiedot: Epiphone