Epiphone Mayfair & Stagebird – banjo soikoon!

Banjo on tehnyt viime vuosina vahvan comebackin, ja sen sointia on kuultu aina listamusiikkia myöten, bluegrassin ohessa jopa rokkikuvioissa, joissa sitä on viime vuosikymmeninä harvemmin tavattu hyödyntää. Niille, joita banjon hankinta kutkuttaa, Epiphone Mayfair & Stagebird -mallit tarjoavat kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Epiphone on viime vuosina tuonut markkinoille 1900-luvun alkupuolen klassikkomalleistaan. Näihin kuuluu myös viisikielinen Mayfair-banjo, joka siis soveltuu hyvin bluegrass-tyyliseen soittoon.


Uusiopainoksessa soittimen resonaattori on tehty mahongista, ja se on varustettu Remon kalvolla. Soittimessa on asianmukaisesti vaahteratalla eebenpuutoppauksella, mikä on standardiratkaisu viisikielisissä banjoissa.

 

 

Epiphonen Mayfairin C-profiilin kaula on niin ikään mahonkia, ja sitä koristaa alkuperäisestä mallista tutut lumihiutale-markkerit. Myös virityslapa on periodi-tyyliä ´20-luvun muotoineen ja alkuperäisine logoineen, ja se on varustettu valmistajan omilla banjo-virittimillä. Kaularauta on kaksitoiminen, ja kielten soiva pituus 670 millimetriä.

Niille, jotka haluavat soittaa banjoa kitaran tekniikalla, on tarjolla kuusikielinen Epiphone Stagebird. Se rakentuu perinteisen viisikielisen banjon perustalle, eli tarjoaa mahonkiresonaattorin Remon kalvolla, vaahtera/eebenpuu-tallan ja perinteisen armrest-käsituen.

Epiphone Stagebirdin mahonkikaula on muotoiltu Gibson/Epiphone-kitaroista tuttuun SlimTaper-profiiliin. Kielten soiva pituus on 648 millimetriä. Säädettävissä olevaan kielten pidikkeeseen kiinnittyvät yhtä hyvin niin silmukkapäällä kuin pallopäälläkin varustetut kielet. Soitin toimitetaan 0.10-0.47-setillä, ja se on varustettu Groverin Mini-Rotomatic -virittimillä.

 

Koska Epiphone Stagebird on nimensä mukaisesti suunniteltu keikkakäyttöön, se on varustettu valmistajan omalla kaksikelaisella magneettimikrofonilla, jonka luvataan säilyttävän instrumentin luonnollisen äänen. Mikrofonin voimakkuutta voi säätää rungon reunasta löytyvällä volume-säätimellä.

 

 

Epiphone Mayfair- ja Stagebird-banjoihin on erikseen hankittavissa kovat laukut.

Lisätiedot: Into-Luthman

18.05.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy