Epiphone Power Players SG & Les Paul – kitaroita nuorille

Epiphone on julkistanut uuden Power Players -malliston, jonka puitteissa se tarjoaa soittoharrastustaan aloittavien nuorten käteen sopivia soittimia. Valmistaja kehuu näiden kitaroiden kuulostavan paremmalta ja pysyvän paremmin vireessä kuin tyypillisten ”student”-mallien.

Tässä vaiheessa Epiphone Power Players kattaa  SG- ja Les Paul -mallit. Kitaroissa on mahonkirunko, joka on mittasuhteiltaan pienempi kuin täysikokoinen vastaava. Lisäksi kielten soiva pituus on selvästi normaalia Gibson-mittaa lyhyempi, 577,34 millimetriä (22,73 tuumaa). Kokoluokaksi on valittu 3/4+, jotta siirtyminen täysikokoiseen soittimeen olisi myöhemmin helppoa.

Epiphone Power Players Les Paul ja SG -malleissa on mahonkikaula. Sen profiiliksi ilmoitetaan SlimTaper™ D, jonka todetaan olevan ohuempi normaali kaulaprofiili. Rungon ja kaulan liitos on tehty ruuvaamalla.


Otelaudan materiaali on Indian Laurel (varjoviikuna), joka on etupäässä Aasiassa kasvava puu. Epiphone Power Players -malleissa otelaudan radius on 304,8 millimetriä eli 12 tuumaa, kun taas medim jumbo -tyypin otelautanauhoja on 22 kappaletta.
Satula on tehty muovista, ja se on leveydeltään 41 millimetriä.
Virityskoneistoja kuvaillaan korkealuokkaisiksi.

Epiphone Power Players Les Paul ja SG  on varustettu Lightning Bar ”wraparound” -tallalla. Kaulamikiksi on asennettu Epiphone 650R Humbucker ja tallamikiksi Epiphone 700T Humbucker, ja niitä kuvaillaan hyväsoundisiksi. Niille on mikkikohtaiset volume- ja tone-säätimet sekä kolmiasentoinen valitsin.

Epiphone Power Players -pakettiin kuuluu kitaran lisäksi kantopussi, hihna, plektroja sekä piuha. Molemmat mallit on saatavilla väreillä Lava Red, Ice Blue sekä Exclusive Dark Matter Ebony.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Luthman 

29.07.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy