Epiphone Power Players SG & Les Paul – kitaroita nuorille

Image

Epiphone on julkistanut uuden Power Players -malliston, jonka puitteissa se tarjoaa soittoharrastustaan aloittavien nuorten käteen sopivia soittimia. Valmistaja kehuu näiden kitaroiden kuulostavan paremmalta ja pysyvän paremmin vireessä kuin tyypillisten ”student”-mallien.

Image

Tässä vaiheessa Epiphone Power Players kattaa  SG- ja Les Paul -mallit. Kitaroissa on mahonkirunko, joka on mittasuhteiltaan pienempi kuin täysikokoinen vastaava. Lisäksi kielten soiva pituus on selvästi normaalia Gibson-mittaa lyhyempi, 577,34 millimetriä (22,73 tuumaa). Kokoluokaksi on valittu 3/4+, jotta siirtyminen täysikokoiseen soittimeen olisi myöhemmin helppoa.

Image

Epiphone Power Players Les Paul ja SG -malleissa on mahonkikaula. Sen profiiliksi ilmoitetaan SlimTaper™ D, jonka todetaan olevan ohuempi normaali kaulaprofiili. Rungon ja kaulan liitos on tehty ruuvaamalla.


Otelaudan materiaali on Indian Laurel (varjoviikuna), joka on etupäässä Aasiassa kasvava puu. Epiphone Power Players -malleissa otelaudan radius on 304,8 millimetriä eli 12 tuumaa, kun taas medim jumbo -tyypin otelautanauhoja on 22 kappaletta.
Satula on tehty muovista, ja se on leveydeltään 41 millimetriä.
Virityskoneistoja kuvaillaan korkealuokkaisiksi.

Image

Epiphone Power Players Les Paul ja SG  on varustettu Lightning Bar ”wraparound” -tallalla. Kaulamikiksi on asennettu Epiphone 650R Humbucker ja tallamikiksi Epiphone 700T Humbucker, ja niitä kuvaillaan hyväsoundisiksi. Niille on mikkikohtaiset volume- ja tone-säätimet sekä kolmiasentoinen valitsin.

Epiphone Power Players -pakettiin kuuluu kitaran lisäksi kantopussi, hihna, plektroja sekä piuha. Molemmat mallit on saatavilla väreillä Lava Red, Ice Blue sekä Exclusive Dark Matter Ebony.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Luthman