Epiphone Thunderbird Vintage Pro – rokkibasso!

Parin viime vuoden aikana Epiphone on tuonut markkinoille monia vintage-henkisiä soittimia. Tämän syksyn basso-uutuuksiin kuuluukin Embassy Pro –mallin ohella ”reverse”-virityslavalla varustettu Thunderbird Vintage Pro.

Epiphone Thunderbird Vintage Pro on versio klassisesta Gibson-bassosta, joka alunperin muokattiin Firebird-kitarasta. 1960- ja ´70-luvuilla soitin sai nimekkäitä käyttäjiä, joihin lukeutuivat niin The Whon John Entwistle kuin Lynyrd Skynyrdin Leon Wilkeson, muiden muassa.

Tätä uusversiota kuvataan alkuperäisen ”tarkaksi uudelleentuotannoksi”. Epäsymmetrinen runko vastaa profiililtaan varhaisia tehdasmalleja, ja rungon sivut ovat mahonkia.
Thunderbird Vintage Prossa on niin ikään rungon läpi kulkeva kaula. Se on laminoitu seitsemästä mahonki/pähkinäpuu-viilusta, ja sen  profiilia kuvataan ´60-lukulaisen pyöreäksi.
Kielten soiva pituus on 34 tuumaa, ja medium jumbo –koon otelautanauhoja on 20. Kuvioon kuuluu tietysti myös plektrasuoja, jossa on alkuperäinen Thunderbird-logo.

Epiphone Thunderbird Vintage Pro hyödyntää valmistajan ProBucker™ Bass #760 Humbucker –mikrofoneja. Niissä on Alnico II –magneetit, ja mikrofonit on vahattu häiriöäänien eliminoimiseksi.
Tone- ja volume-potikoiden säätimet edustavat klassista hattu-mallia kullatulla reunustalla.

 

 

Epiphone Thunderbird Vintage Pron vrityskoneistot toimivat nykytyyliin sulavasti 17:1 –välityksellä, vaikka ne tyyliltään vastaavatkin alkuperäisiä.
Myös Tune-o-Matic –talla kielenpidikkeineen on samantyyppinen kuin alkuperäisessä ´60-luvun alun Thunderbirdissä.

Epiphone Thunderbird Vintage Pro on saatavilla paitsi ebony-värjäyksellä, myös alpine white- ja tobacco sunburst –väreillä. Kova laukku on hankittavissa erikseen.

Lisätiedot: Into-Luthman

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

21.11.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy